Markedsjef Tina Sødal og generalsekretær Øyvind Aadland i Strømmestiftelsen mener fjorårets konkurranse skapte masse engasjement, lagånd og oppmerksomhet utenfor landsdelens grenser for hjelpeorganisasjonen. Nå oppfordrer de andre bedrifter til å bli med i årets konkurranse. Foto: Kjartan Bjelland

— At vi vant i Kristiansand, ga faktisk en stolthet i organisasjonen internasjonalt. Det gav inspirasjon til mange ansatte fra Dhaka til Ouagadougou, sier generalsekretær i Strømmestiftelsen, Øyvind Aadland, til Fædrelandsvennen. Og for de som lurer er altså de to nevnte byene hovedsteder i henholdsvis Bangladesh og Burkina Faso.

Livreddere

Fædrelandsvennen møter fjorårsvinneren nesten ett år etter at de vant fjorårets finale mot GE Healthcare i Lindesnes. En finale som ble omtalt som «finale mellom livreddere,» der den ene redder liv hver dag med et viktig legemiddel, mens den andre daglig hjelper folk ut av fattigdom.

Nominer din kandidat til Årets Sørlandsbedrift 2014

Samfunnsansvar

— Med tanke på at Stormberg, som er en tradisjonell bedrift med en sosial profil, vant i 2012 og Strømmestiftelsen i 2013, ser det ut til at innbyggerne på Sørlandet setter pris på bedrifter som tar samfunnsansvar, sier Aadland.

Stort engasjement

Både generalsekretæren og markedssjef Tina Sødal ble overrasket over engasjementet som ble vist både blant bedriftens egne ansatte, men også blant folk generelt, over at Strømmestiftelsen stakk av med seieren.

— For oss var det veldig stor stas, og vi ble positivt overrasket over hvor mange som la merke til det og kommenterte det, sier Sødal, og blir supplert av Aadland:- De ukene konkurransen varte ble jeg stoppet overalt på gata. Og etter at vi hadde vunnet ville alle vi møtte gratulere oss, forteller han og viser til at seieren gav gjenklang utenfor landsdelen og ble fanget opp av nasjonale medier.

Økt business

Markedssjefen forteller også at seieren, i tillegg til heder, ære og oppmerksomhet, har ført til økt business i etterkant.

— Vi samarbeider nå med nye bedrifter som følge av at vi i fjor høst vant Årets Sørlandsbedrift, samtidig som vi arrangerte jobbskaperkampanjen, vår største kampanje noensinne, sier Sødal.

Og samhold

En annen bieffekt var forsterket samhold blant de ansatte.

— Konkurransen skapte et fellesskap eller en korpsånd internt som vi har brukt til å få til andre ting med i etterkant. Og så hadde vi det jo veldig gøy på jobben, sier generalsekretæren.

Beste minne

Det beste minnet fra konkurransen er de begge enige om var øyeblikket da vinneren ble kåret.

— Vi hadde vært så spente og ble helt i ekstase da vi skjønte vi hadde vunnet, sier generalsekretæren. Noe som også bekreftes av videosendingen fra finalen.

— Jeg er jo ikke sånn til vanlig, sier Aadland om vinnerbildet fra finalen, og ser spørrende bort på Sødal. Hun var i Oslo finaledagen og måtte følge avgjørelsen live på fvn-tv.

— Jeg lurte først på om jubelen var ekte, men skjønte straks at den var det, sier hun.

Vinnerens tips

Og for bedrifter som ønsker den samme opplevelsen har markedssjefen følgende stalltips:

— Man må ha et sterkt konkurranseinstinkt og tenke bredt i å engasjere folk. Og da hjelper det med veldig dedikerte medarbeidere, på grensen til det plagsomme, sier hun lattermildt.

Nominerte bedrifter:

I løpet av første døgn av nominasjonsprosessen er hele 35 bedrifter nominert og godkjent som kandidater.

Agder

Agder Ventilasjon

Air Products

Bjarne Johansen Bildemontering

Carshine

Din Eiendom

Elektrotema Agder

Elkem Carbon

Fiskeeksperten Reinhartsen

Foss Bad (Foss Fabrikker)

Frizen AS

GE Healthcare

Glencore Nikkelverk

Grand Hotell Flekkefjord

Gumpens Auto

Hansen & Co

Hennig-Olsen Is

Konsmo Fabrikker

Leif Normann Johansen AS (Rema 1000 Froland)

Lykseth Kjøkken

Marnarbil

Max Marketing Gruppen

Morild Norway

Next Sport

NOV

Oceaneering Rotator AS

OPS Composite Solutions AS

Phonero

Rema 1000 Nedenes (Lars Ekeberg AS)

Rica Dyreparken Hotel

Scanflex

Setesdal Bilruter

Stormberg

Strai Kjøkken

Sørlandets Caravansenter

Øvrebø videregående skole AS

Pr mandag 13. oktober klokka 21:00.