KRISTIANSAND: Sammen med blant andre Rasmussengruppen, Gumpen og Cultiva, var Kristiansand Kino Holding med på å satse til sammen ni millioner på filmen på filmen Yohan gjennom selskapet Barnevandrerne.

Ingen regner med å få igjen pengene etter at filmen gikk dårligere enn ventet, og Kristiansand Kino tar et tap på 300.000. Men til forskjell fra de andre firmaene, får Kristiansand Kino nytte av solide billettinntekter. Filmen trakk til sammen 31.335 personer på alle kinoene som Kristiansand Kino driver. Til sammen gav det 2,2 millioner i inntekter.

— Så for oss har satsingen totalt sett vært positiv, sier kinodirektør Petter Benestad.

Han leder konsernet Kristiansand Kino Holding som driver kinoene i Kristiansand, Farsund, Grimstad og Arendal. Konsernet har også overtatt driften av Kristiansand Kino Kiosk og eier Barnefilmfestivalen.

Sistnevnte er også et tapsprosjekt for Kristiansand Kino Holding. Festivalen hadde i fjor et underskudd på en million kroner før skatt.

— Det ligger i vår strategi at vi skal yte et betydelig bidrag til festivalen. I stedet for at våre eiere, Kristiansand kommune, tar ut utbytte, gir vi et bidrag til festivalen, sier Benestad.

Til sammen hadde Kristiansand Kino Holding inntekter på 64,5 millioner i fjor, men tap på barnefilm og svikt i besøkstallet gav et overskudd før skatt på beskjedne 650.000 kroner.

I år har besøkstallene i Grimstad og Arendal økt som følge av at kinosalene er digitalisert. Det har ført til at kinoene har tilgang på de premierefilmene de har ønsket. I tillegg har kinoen kuttet overtid og ekstrahjelp. Benestad regner med at det vil gi bedre resultater for inneværende år.

Det samme vil kiosken i Kristiansand som Kristiansand Kino Holding har overtatt. Her la kinogjestene igjen 10 millioner i fjor.