VEGÅRSHEI: — Vi jobber med å følge pengestrømmen. Vi skal ta kontakt med nordiske politikontakter i Thailand, sier leder for økonomiavdelingen i Agder politidistrikt, John Repstad.

- Vervet medlemmer

Agderposten forteller i dag at den siktede 64-åringen kan ha satset store pengebeløp på pyramidespillet fra de store lånene på Vegårshei. På nettsiden til Excel Prestige International Worldwide Pension Plan fremstår uførepensjonisten som en norsk kontaktperson som verver medlemmer.

Ved å sette inn 40 dollar skal man få utbetalt millioner i pensjon.

— Vi har fått tips om dette. Et av problemene er at det i slike pyramidespill ofte er kontant betaling. Da er det vanskeligere å følge pengene, sier Repstad til fvn.no. En kilde forteller til Agderposten at uførepensjonisten i flere år har drevet utstrakt rekrutteringsvirksomhet og garantert store gevinster.

Politilederen sier at dette ser ut til å bli en omfattende sak. I dag setter alle etterforskerne seg sammen for å oppsummere hva de har så langt.

— Det er et nitidig og krevende arbeid, sier Repstad.

Nigeria-brev

Overfor den siktede eksbanksjefen Øyvind Tveide skal 64-åringen ha holdt fast på at han skulle få 30 millioner kroner fra et utenlandsk fond. Dette fondet kan altså vise seg å være en lyssky pensjonspyramide. Banksjefen trodde pengene skulle komme helt til han ble fengslet.

— Vi vet at mange har blitt lurt at såkalte Nigeria-brev. Vi undersøker om dette er noe tilsvarende, sier Repstad.

Eks-banksjef Øyvind Tveide er siktet for grov økonomisk utroskap, og har erkjent å ha forfalsket dokumenter. Ifølge siktelsen skal han ha lånt ut 11,6 millioner kroner til to par som ikke har hatt penger til å betale. Uførepensjonisten og hans thailandske samboer er siktet for grovt heleri, men nekter straffskyld.