— Vi valgte på bakgrunn av pris. Det var tre svært sterke aktører som konkurrerte om avtalen, men vi fikk det beste tilbudet på pris hos LOS Energy, sier Uwe Matthäus, spesialrådgiver i Bergen kommune.

Et stort regnestykke

Kommunen har nå signert en avtale verdt nærmere 80 millioner med strømleverandøren. Markeds- og kommunikasjonsdirektør i LOS Energy, Thorbjørn Laundal, er klar på at det har ligget mye arbeid bak avtalen.

— Vi har regnet mye på hvor mye vi kan gå ned i pris, og fortsatt få profitt ut av det. Det er mange faktorer som spiller inn her, blant annet prognosene på strømprisene de neste årene, og hvordan markedet er, sier Laundal.

Bergen kommune har tidligere brukt Bergen Energi som strømleverandør. Ifølge regelverket, må imidlertid rammeavtalen konkurranseutsettes hvert fjerde år, og nå var det på tide for kommunen å gjøre nettopp det.

— Vi forventer ikke bare en god pris av LOS Energy, men også god service, og at de gjør det enkelt for oss å være kunder hos dem. Med den erfaringen, og de tidligere kundene de har hatt, ser vi på dem som en pålitelig og god leverandør, sier Matthäus.

Markeds- og kommunikasjonsdirektør i LOS Energy, Thorbjørn Laundal, er fornøyd med å ha fått i land storavtale med Bergen kommune. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

Ønsker en sterkere konkurranse

Han legger til at det kun var tre leverandører som kom med tilbud til kommunen, og alle tre var norske. Dette på tross av at rammeavtalen var konkurranseutsatt i hele Europa.

— Jeg skulle ha sett at det var flere leverandører, også internasjonalt som deltok. Vi ønsker oss sterk konkurranse. Jo sterkere konkurransen er, jo sterkere blir prispresset, forklarer Matthäus.

Bergensere er kjent for å være patriotiske, men denne gangen var det ikke hjertet som skulle tale, og dermed ble verken Fjordkraft, eller Bergen Energi valgt.

— Vi har vært nødt til å se på det som var best økonomisk, og da vant LOS Energy så absolutt på prisen, sier Matthäus

Fin avslutning før ferien

Storkommunen Bergen forbruker årlig 280 gigawattimer fordelt på ca. 2 000 målepunkter, skriver LOS Energy i en pressemelding. Laundal er godt fornøyd med å ha skrevet under kontrakt på tampen av sommerferien.

— Dette var en fin avslutning for oss før ferien. Det gir oss alle en løft i bedriften når vi kan dra i land en avtale med en så stor kunde som Bergen kommune, det betyr at vi har gjort noe riktig, sier han fornøyd.

I fjor startet selskapet opp med en ny strategi, der de har delt selskapet i to enheter, der den ene har spesialisert seg mot strømleveranse til bedrifter, mens den andre enheten har rettet seg mot det private markedet.

Selskapet har over 50 kommuner på oppdragslisten, i tillegg til andre større kunder som Carlsberg og GE Healthcare.

— Vi er i gang med å etablere et kontor i Sverige nå, og planen er å utvide videre. Markedene i både Sverige, Danmark og Finland er veldig interessante for oss nå. Vi har allerede avtaler med bedrifter i landene, sier Laundal.