Foto: Pål A Solheimsnes / E24

Verste kvartalet for Sats under pandemien: Tapte 221 millioner i første kvartal

Nedstengingen av Oslo og store deler av Østlandet i første kvartal traff Sats knallhardt. Sats har mistet 96.000 medlemmer på ett år, 29.000 av dem i første kvartal.

Sats-sentrene har vært stengt i flere land i løpet av første kvartal 2021. Ved utgangen av mars var 145 av 253 treningssentre stengt. Mesteparten var i Norge, der 93 treningssentre var stengt. I slutten av mars måtte de også stenge 22 sentre sør i Finland.

Fredag leverte Sats et tap på 221 millioner kroner i første kvartal, det verste gjennom hele pandemien så langt.

Sats har nå 599.000 medlemmer, 29.000 færre enn på slutten av fjerde kvartal. På ett år har de mistet 96.000 medlemmer.

Særlig i Norge ble smellen ekstra stor, da mesteparten av Sats’ treningssentre ligger på Østlandet. Der sank omsetningen med 61 prosent fra samme periode i fjor, fra 433 millioner til 169 millioner kroner.

Bransjen rammet hardt

Sats-sjef Sondre Gravir har luktet på gjenåpning i Oslo siden februar.

Treningssentre har blitt rammet særlig hardt av coronanedstengingene det siste året. Virke anslår at bransjen mistet en omsetning på 1,3 milliarder kroner i fjor. De anslo også at hver tredje treningssenterkunde har fryst medlemskapet og hver tiende har sagt opp abonnementet.

Investerer i nye sentre

Til tross for et tungt kvartal, melder Sats at de vil investere fremover, og øke antall treningssentre i porteføljen i 2021.

– Vi har forberedt oss på mulighetene som vil komme etter pandemien. Megatrenden i samfunnet vårt rundt helse, og viljen til å investere i trening og personlig helse har aldri vært sterkere. Av den grunnen trapper vi opp våre vekstinvesteringer, sier administrerende direktør i Sats, Sondre Gravir.

Sondre Gravir, administrerende direktør i Sats. Foto: Anita Arntzen