— Det var over all forventning. Selvfølgelig er jeg kjempefornøyd med den høye prisen, sier Jan Wirum Haaverstad. Han har nettopp solgt leiligheten som Aftenpostens Økonomimagasin skrev om i midten av februar. Han drømte om å få et sted mellom 3,2 og 3,4 millioner kroner for toromsen i Majorstuveien 41a. Han kunne juble over enda mer. Her er Finn-annonsen for leiligheten.

Fikk plass til et ekstra soverom

Selv betalte han 2,5 millioner kroner for leiligheten som ligger like ved Majorstua-krysset. Det var i 2010. Dermed kan han innkassere en verdistigning på over 1 million i løpet av knappe tre år. Noe av grunnen til den skyhøye prisstigningen skyldes at Haaverstad flyttet kjøkkenet inn i stuen, og fikk plass til et ekstra soverom.

— Det er helt klart at det var utslagsgivende for den høye prisen, sier han.

— Det gjorde leiligheten meget attraktiv for veldig mange, både de som kjøper for å bo der selv, og de som investerer for å leie ut.

Nå er Haaverstad på utkikk etter noe nytt å kjøpe.

— Det er ikke mye som er veldig interessant, det er et vanskelig marked nå, derfor velger jeg å leie for en periode. Men det er klart at jeg skal bruke egenkapitalen min når jeg finner en leilighet som passer og som jeg får lyst på, sier han.

For en måned siden skrev Aftenpostens økonomimagasin om om den enorme boligprisveksten som har pågått i 20 år, og at prisene på boliger i Oslo er seksdoblet siden 1993.

To budgivere som ikke ville gi seg

— Det er et klassisk eksempel der to budgivere forelsket seg i leiligheten, sier eiendomsmegler Erlend Settemsdal i Nordvik og Partners, som solgte leiligheten.

I starten var det fem budgivere, og budene startet rundt 3 millioner kroner. Etter hvert falt tre av budgiverne fra.

-To var med helt til toppen, de økte med 20.000-25.000 for hvert bud, sier Settemsdal.

I tillegg til at leiligheten appellerte til mange, på grunn av beliggenheten, tror han den høye prisen skyldes at det var få tilsvarende leiligheter til salgs samtidig.

— Det var helt klart en av de viktigste driverne til at prisen ble som den ble, sier megleren.

Kjøpte for utleie

Leiligheten egner seg godt for utleie, og de som kjøpte de skal leie den ut. De vil ikke kommentere kjøpet ytterligere.