— Det va'kje måde på, sier gründer og daglig leder av Norsk Oppdrettservice, Andreas Lindhom, på umiskjennelig flekkefjorddialekt når han får høre at selskapet hans vant en klar seier i den første kvartfinalen av Årets Sørlandsbedrift.

Selskapet hvor denne rognkallen holder til, Norsk Oppdrettsservice, gikk av med seieren i den første kvartfinalen i Årets Sørlandsbedrift 2015. Foto: Torbjørn Witzøe

Han har akkurat kommet ut av flyet i Irland, der han og makker Rune Vatland skal på et møte.

— Har noen prosjekter

— Tar dere bedriften utenlands?

— Vi har noen prosjekter, sier Lindhom hemmelighetsfullt og ler.

— Men vi er godt fornøyde med resultatet og takknemlig for alle som stemmer på oss. Det er kjempemoro, fortsetter Lindhom.

- Mobiliserte for bredt

Hos konkurrenten i Grimstad tas tapet med fatning.

Daglig leder i Smaken av Grimstad, Jan Rommetveit, måtte til slutt se seg slått av rognkjeksoppdretterne i vest. Foto: Roald Ankersen

— Det er bare å gratulere rognkjeksgutta i Flekkefjord. Det har uansett vært moro å være med i konkurransen, særlig med tanke på at vi bare har eid bedriften i fire år, sier eier og daglig leder i Smaken av Grimstad, Jan Rommetveit.Han tror grunnen til at grønnsaksprodusenten ikke nådde helt til topps, var at de mobiliserte for bredt.

— Når man går bredt ut til venner og kjente, er det nok mange som tenker at andre tar seg av stemmingen og at det ikke betyr noe om de stemmer selv, forteller Rommetveit.

Dobbeltstemmer slettes

Og selv om antall stemmer økte utover mandagskvelden, var det ikke nok til å ta igjen forspranget.

Totalt ble det registrert 862 stemmer i den første kvartfinalen, der over 300 ble underkjent. For selv om vi til det kjedsommelige har presisert at det kun godkjennes én stemme fra samme mobilnummer pr kvartfinale, forsøkte mange seg på å stemme flere ganger. Noen stemmer ble også underkjent da de var sendt før søndag klokka 08 eller etter tirsdag klokka 08. Hvem Norsk Oppdrettservice skal møte i semifinalen om to uker, avgjøres fredag. Da vet vi hvem som går videre av Glencore og Beckmann.