GRIMSTAD: – Vant vi? Jeg hadde trodd at Red Rock skulle vinne. Men dette var jo gledelig. Veldig gledelig, kommer det fra en overrasket Nymo-sjef, Øyvind Riiber Boye, når han får beskjed om at Grimstad-bedriften har sikret seg semifinaleplass.

AS Nymo vant nemlig med 361 stemmer mot Red Rock Marines 349 stemmer, etter å ha ligget bakpå det siste døgnet.

Positiv oppmerksomhet

– Det blir veldig moro å være med videre, da konkurransen så langt har skapt mye positiv omtale for oss. Og det blir gjerne enda mer når vi nå går videre til neste runde, sier Boye.

– Utfordrende semifinale

Onsdag møtes Dyreparken og Nymo i den siste semifinalen i Årets Sørlandsbedrift i kampen om den endelige finaleplassen.

– Jeg ser for meg at det kan bli en liten utfordring, ja, konstaterer Nymo-sjefen som øyner en grimstadfinale i det fjerne:

– Det meste går Grimstads vei

– Nå skal jo Igland Garasjen ut i første semifinale, så det kunne jo blitt moro om vi møttes i den endelige finalen. Det meste går jo Grimstads vei for tiden, humrer Boye og sikter til Jervs utsikter for Tippeligaspill.

– Nymo verdig vinner

– Nå er jeg spent, sier Christoffer Jørgenvåg, styreleder og daglig leder i Red Rock Marine, når vi ringer for å overbringe resultatet.

Red Rock Marine måtte til slutt se semifinaleplassen ryke grunnet 12 færre stemmer. Fra venstre: (på vei vekk med jekketralla) Bjørn Mossestad, Morten Rønning, Eirik Håskjold Vika, Daniel Mattias Josefsson, Vidar Hansen og Christoffer Jørgenvåg. Foto: Rune Øidne Reinertsen

Det har nemlig svingt fram og tilbake i kvartfinalen mellom de to Node-bedriftene. Nymo kom raskest ut av startblokkene onsdag, men ble torsdag ettermiddag tatt igjen av Red Rock, som til slutt tapte på målstreken.

– Det var jo synd. Vi har fått god drahjelp fra venner, kjente og kunderelasjoner, og it-klynga Digin har også støttet opp, forteller Jørgenvåg og legger til:

– Men Nymo er en verdig vinner, og det er bare å gratulere. Nå skal vi støtte opp om Node-kollegaen i semifinalen mot Dyreparken, sier Red Rock-sjefen.

Fintelling

Fintellingen fredag morgen viste at AS Nymo tok en knepen seier med 50,8 prosent av de totalt 710 godkjente stemmene.

Totalt 870 stemmer ble sendt inn, mange av dem dobbeltstemmer eller stemmer gitt før eller etter den 48 timer lange avstemmingsperioden. Vi godkjenner nemlig bare én stemme fra samme mobiltelefon i hver av kvartfinalene.