KRISTIANSAND: — Hyggelig å bli satt pris på, og dermed å gå videre i konkurransen. Og like hyggelig å møte Kristiansand dyrepark i semifinalen. Ulike bransjer til tross, har vi likhetstrekk – evnen til nyskaping, for eksempel, sier administrerende direktør Øivind Stenstad ved Xstrata Nikkelverk.

I den aller første kvartfinalen slo den 102 år gamle hjørnesteinsbedriften ut selveste National Oilwell Varco. Nå er Nikkelverket med i semifinale to. Spørsmålet er om "Kolsdalen" klarer å mobilisere like sterkt som Stormberg og Hamran Snekkerverksted gjorde i semifinale 1 – en periode var det så stemmetellerne måtte få avløsning for å kunne ta seg en dusj og en tiltrengt pust i bakken!

Tidligere i år var Øivind Stenstad med på et sykkelløp tvers over Amerika. I amerikansk tradisjon var det innrettet mot å skape inntekter til gode formål. Men Stenstad nøler med å "ta en Stormberg".— Blir Xstrata Nikkelverk lesernes Sørlandsbedrift 2012, ser jeg ikke bort fra at det kan bli en ny sykkeltur for et godt formål. Men det er nok viktigere å konsentrere seg om å lage verdens beste nikkel.

Vil du stemme på Xstrata Nikkelverk: Send BEDRIFT 1 til 03811 innen torsdag klokken 21.00. (Kun én stemme per mobiltelefon, vanlig sms-takst.)

Hos Kristiansand dyrepark følger Per Arnstein Aamot sin administrerende direktør-kollega Øivind Stenstad hos Xstrata.

BEDRIFT MED BETYDNING: Per Arnstein Aamot er glad for karantenebestemmelser som umuliggjør det å ri på kamel fra Flekkefjord til Risør. Foto: Torstein en

— Visst er det hyggelig å møte nikkelverket. Og selv om vi er ulike, dreier det seg om to bedrifter med historie og betydning på Sørlandet, fastslår Aamot.Heller ikke Dyreparken hadde anstrengt seg for å mobilisere foran kvartfinalen. En liten melding på Facebook var alt.

— Vi får vel gjøre noe mer denne gangen, gå ut bredere.

— Lar du deg inspirere av Steinar J. Olsen, som lovet å gå Sørlandet på tvers om Stormberg vinner finalen? Kanskje du kunne ri på kamel?

— Det går nok ikke. Heldigvis er det karantenebestemmelser for dyr som skal ut av parken! fastslår Per Arnstein Aamot og ler godt – og ser samtidig poenget med at antatt vise menn på kamel gir historiske assosiasjoner i julemåneden desember.

Vil du stemme på Kristiansand Dyrepark: Send BEDRIFT 7 til 03811 innen torsdag klokken 21.00. (Kun én stemme per mobiltelefon, vanlig sms-takst.)