Fungerende konsernsjef Geir Karlsen, her i forbindelse med kvartalsrapporten som selskapet la fram i slutten av oktober. Fungerende konsernsjef Geir Karlsen, her i forbindelse med kvartalsrapporten som selskapet la fram i slutten av oktober. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norwegian-grunnleggere går inn med 115 millioner etter børsfall

Norwegian-aksjen falt kraftig på børsen etter tirsdagens nyhet om at selskapet måtte hente inn nye milliarder. Grunnleggerne går nå inn med 115 millioner.

Like før stengetid onsdag hadde Norwegian-aksjen falt 11 prosent på Oslo Børs sammenlignet med sluttkursen tirsdag.

Tirsdag kveld hentet flyselskapets konstituerte konsernsjef Geir Karlsen inn 2,5 milliarder kroner gjennom utstedelse av nye aksjer i selskapet og en konvertibel obligasjon. Det er tredje gang Norwegian har hentet inn penger det siste halvannet året.

– Nå har vi litt mer rom på likviditet og kapital, slik at vi kan gi full gass i det som er viktigst: At selskapet skal tjene penger, sier Karlsen til Dagens Næringsliv onsdag.

Til DN opplyser Bjørn Kise at han og medgrunnlegger Bjørn Kjos går inn med 115 millioner kroner i emisjonen.

– Vi støtter helhjertet opp om Norwegians strategi og omstillingsprosess, og investerer derfor ytterligere 115 millioner kroner i flyselskapet, skriver Kise i en epost til avisa.