Oslo Børs opp 3,7 prosent

Hovedindeksen ved Oslo Børs steg som ventet fra start tirsdag. Etter tre kvarters handel hadde den steget 3,7 prosent til 659,2 poeng.

Publisert:

Koronakrisen har ført til store svingninger på Oslo Børs. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • NTB

På det meste i de første minuttene med handel var oppgangen godt over 5 prosent, men det flatet noe ut etter hvert som handel fortsatte.

Mest omsatt er Equinor, som går opp 5,5 prosent. Så følger DNB (+4,7), Nel (+7,7) og Mowi (+1,3). Blant vinnerne finner vi også Norwegian, som tirsdag morgen kunne melde at selskapet har oppfylt kravene for de første 300 millioner kronene i garanti fra den norske regjeringen i forbindelse med koronakrisen. Flyselskapets aksje stiger 7,6 prosent.

Oppgangen på Oslo Børs tirsdag er så langt likevel ikke nok til å veie opp for mandagens nedgang på nesten 5 prosent. Den siste måneden har hovedindeksen falt bortimot 30 prosent.

Utviklingen i Oslo kommer etter kraftig oppgang på børsene i blant annet Tokyo og Hongkong tirsdag. Ute i Europa er også stemningen positiv, og aller best går det i Frankfurt, der DAX 30-indeksen har hevet seg 5,2 prosent tirsdag formiddag.

Nordsjøolje omsettes tirsdag formiddag for 27,76 dollar fatet, noe som er en oppgang på 0,6 prosent fra nattens nivå.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Oslo Børs