KRISTIANSAND: Instituttleder Rein Terje Thorstensen ved Institutt for ingeniørvitenskap sier at jobbmuligheter er noe nye søkere er mer opptatt av enn lønn.

— Det er ikke mange år siden vi ikke fylte plassene. Nå har vi fire søkere på hver plass, og fokuset hos mange er nok på de gode jobbmulighetene. Det etterfølges av et godt marked her og regionalt, interesse for faget og god lønn, sier han.

Studiekonsulent Magnus Hegland Ingvaldsen pratet med elever som lurer på ingeniørfaget.

— Vi har hatt mange innom, og de fleste er interessert i mekatronikk, fornybar energi, og andre ingeniørutdanninger. De fleste lurer på hva utdanningen går i, og jobbmulighetene, sier han.

Næringslivet på Sørlandet har vært veldig tydelige på at de ønsker flere ingeniører fra UiA. Det tror han at elevene har fått med seg.— Jeg tror mange er interessert i mekatronikk av den grunn. Andre som ser på fornybar energi gjør nok det av mer verdimessige årsaker, sier han.

— Hvem bør velge ingeniørfaget?

— Studenten bør ha en grunnleggende interesse for realfag. Det trenger du for å holde på motivasjonen, sier han. Rådgiver Unni Henriksen ved fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap og studieveileder Anne Lise Omsland ved Handelshøyskolen i Kristiansand, har følgende råd til usikre avgangselever.

— Fyll opp søknaden med studier du kan tenke deg, og sett det du ønsker aller mest øverst. Selv om det er vanskelig å komme inn, så vet man aldri. Men følg både hjertet og hodet, sier Unni Henriksen.

Anne Lise Omsland har følgende råd:

— Jeg pleier å si at det er viktig at de går i seg selv, og tenker over om de passer til yrket. Hva de trives med og hvilke egenskaper de har. Gjør et individuelt valg, er rådet mitt.