KRISTIANSAND: Fredag fikk de testet sin egen prosjektstyrermedisin, de ansatte i Origo Solutions. Klokken 14 toget noen titalls av dem i samlet flokk over parkeringsplassen fra ett bygg i Kristiansand Teknologipark på Andøya, til nybygget som sto og ventet med tiltrengt, romsligere plass. Klokken 14.15 skulle nettverket være koblet opp og folk i gang med arbeidet igjen.

Og det klaffer. Medisinen virker.

— Puh, erklærer Øystein Netland, som leder enheten for kontroll- og sikkerhetssystemer, med 40 ansatte. Sammen med de 35 som jobber med "engineering" og prosjekter og har Karin Sundsvik som sjef, blir det 75 på Andøya. I tillegg har Origo Solutions noen ansatte og innleide i Arendal, Porsgrunn og Stavanger, slik at selskapet totalt sysselsetter 100 mennesker.

Skal doble

— Planen er å doble både omsetning og bemanningen i 2013, opplyser Øystein Netland. Han var selv blant gründerne som hoppet av fra Norfass og dro i gang Origo i 2000, og som solgte til HitecVision- og Aker-systemene for snart to år siden. Men både han og de fleste andre ble værende.

— Fordi Origo byr på et bredt spekter faglige utfordringer. Det er også vår styrke når vi jakter på nye folk. Vi har en rekke kunder innen prosessindustrien, både på Sørlandet og eksempelvis Elkem i Salten. I tillegg jobber vi en god del med offshoreprosjekter, men lite med boreteknologi.

Bedre år

— 2011 brakte sterk vekst etter eierskiftet, men svakt resultat. Hvordan ser 2012 ut?

— Det blir langt bedre. Omsetningen øker videre og resultatet styrkes. Dessuten har vi en stor ordrereserve nå ved årsskiftet – fra prosessindustri og oljerelatert virksomhet.