— Moro! fastslår administrerende direktør Per Arnstein Aamot i Kristiansand Dyrepark. Fædrelandsvennen har nettopp ringt og fortalt at bedriften fikk 717 godkjente stemmer i andre semifinale, tilsvarende 67 prosent. Motstanderen, offshorebedriften AS Nymo i Grimstad, endte på 351 godkjente stemmer, eller 33 prosent.

Sterk motstander

Nå venter Igland Garasjen i neste ukes finale, som avsluttes under Næringslivsdagen i Kilden torsdag 13. oktober. At finalen blir en enkel spasertur for Dyreparken, er imidlertid ingen selvfølge. Igland Garasjen fikk 1265 stemmer i sin semifinale.

— Vi har porsjonert ut litt, ikke brent alt kruttet med en gang. Vi vil svært gjerne bli Årets Sørlandsbedrift, ikke minst i år, som vi runder 50 år og i tillegg er blitt Årets Reiselivsbedrift. Men det gjelder ikke å «spamme» nettverket vårt for mye; vi kan ikke mase på folk i utide. Utfordringen blir å kommunisere på en måte som skaper ekte engasjement, forklarer Aamot og høres offensiv ut.

Han legger til at det blir et ekstra, artig element i finalen at den går mellom en grimstad- og en kristiansandsbedrift.

— Det blir litt øst mot vest.

Hans Martin Sveindal er webredaktør hos Kristiansand Dyrepark og den som styrer innsatsen rent praktisk.

— Onsdag varslet du at Dyreparken hadde en plan, Sveindal. Den lyktes åpenbart. Og dere har en oppfølgingsplan?

— Ja, vi har en plan. Og vi har en porsjon is i magen. For øvrig er alle her glade, opplyser Sveindal ute fra Kardemomme By.

Øyvind Riiber Boye hos AS Nymo skammer seg slett ikke over å ha tapt for Kristiansand Dyrepark i semifinalen. Han synes det var artig å være med så langt. Foto: Arkiv/kjartan Bjelland

Nymo gratulererHos AS Nymo tar administrerende direktør Øyvind Riiber Boye tapet med fatning.

— Det var artig å være med så langt. Vi gratulerer Kristiansand Dyrepark som verdig vinner av denne semifinalen. Dyreparken er en innovativ bedrift som har gjort mye riktig de senere årene, og som betyr mye for distriktet. Å tape for dem må vi kunne leve med. Når det gjelder Nymo, har vi fått mye positiv oppmerksomhet og gleder oss over det, sier Boye.

Også han ser for seg en tøff finale.

— Mellom to gode kandidater, den ene sågar fra Grimstad!