En riktig god farse, faktisk. I går så jeg en annonse for kjøttkverner, som lavmælt gjorde oppmerksom på at du kan kverne kjøttet ditt selv, og på den måten både spare penger og unngå å få i deg tungt medisinert esel fra Romania. Det er den hyggelige effekten av denne skandalen. Folk våkner, liksom. Skjønner at det bare er kødd. At de blir rundlurt. Da blir de endelig opptatt av hva de maser ned i svelget.

For et par dager siden så jeg på Twitter at Sverre Landmark i eiendomsutvikleren Aspelin Ramm spurte Grandiosa-produsent Stabburet om hva som egentlig skjuler seg i pizzakjøttet, ettersom bare 40 prosent er oppgitt å være storfekjøtt. Stabburet svarte i det minste, den skal de ha: “Pizzakjøtt er som angitt i vår deklarasjon en blanding av storfekjøtt og soyaprotein som er laget til en velkrydret farse.”

Soyaprotein? Velkrydret farse? OK, jeg skal ikke bli ufin. Det fikk meg i alle fall til endelig å prøve den nye kebab-Grandiosaen.

For å beskrive smaksopplevelsen, må jeg over i fotballens verden. Sitatet fotballkommentator Ivar Hoff er aller mest kjent for, har han visstnok aldri sagt. Det handler om damefotball: Ikke er det damer, og ikke er det fotball. Om kebabpizza kan vi si omtrent det samme: Ikke er det kebab, og ikke er det pizza.

Det er lett å lage pizzadeig. Orker du det likevel ikke, bør du gå innom Focacceria ved siden av Villa Paradiso på Grünerløkka. Der selger de tipp topp pizzadeig for 18 kroner boksen. En saus lager du på et minutt, og så kan du slenge på det kjøttet du vil. Ekte kjøtt. 100 prosent kjøtt. Hva du vil.Du kan faktisk bruke den dyreste importerte spekeskinken du får tak i uten å nærme deg prisen du betaler for en Grandiosa kebabpizza. Champis eller brus? T-bone eller grillpølser? Geländewagen eller Lada Niva?

Hva velger du, kompis? Blir det velkrydret farse?