Sjefredaktør Morten Rød har sagt opp i Agderposten

Morten Rød (51) har sagt opp stillingen som sjefredaktør i Agderposten. Administrerende direktør Øyvind Klausen er eneste søker til topplederjobben.

Publisert:

Sjefredaktør i Agderposten, Morten Rød, har sagt opp sin stilling som sjefredaktør. Foto: Kjartan Bjelland

  • Jan Oddvar Eide
Denne artikkelen er over fire år gammel

ARENDAL: Mandag informeres de ansatte i Agderposten om at deres sjefredaktør Morten Rød har sagt opp sin stilling.

Agderposten skriver at Rød ikke søkte stillingen som eneleder etter at Agderpostens styre nylig vedtok å innføre en ny organisering med kun én leder, i stedet for både administrerende direktør og sjefredaktør som nå.

Sa opp jobben

Fristen for å søke stillingen gikk ut klokken 10.00 mandag.

Mandag morgen sendte Rød ut en epost til de ansatte, der han forklarer sitt valg.

– Stillingen har vært utlyst internt, og etter å ha tenkt godt gjennom situasjonen, har jeg valgt ikke å søke stillingen som publisher. Jeg har funnet at dette er et riktig tidspunkt for meg å gå videre, og søke etter nye utfordringer utenfor huset, sier han til avisen.

Han legger til at han prinsipielt synes det er synd at det innføres enledermodell, men at han forstår hvordan Agderposten tenker og respekter det.

Ny eneleder

Fra kilder i Agderposten AS får Fædrelandsvennen opplyst at administrerende direktør Øyvind Klausen skal være ønsket som publisher av de ansatte. Fra en annen kilde blir det sagt at han også er den personen eierne ønsker.

Administrerende direktør i Agderposten Øyvind Klausen (t.v.), nevnes som ny eneleder i mediehuset etter at Morten Rød sa opp sin stilling som sjefredaktør.Dette bildet er fra konsernets oppkjøpet av Varden i Skien, som ble feiret sammen med Jan Arild Tveten, og daværende administrerende direktør i Agderposten Nils K. Gauslaa og daværende ansvarlig redaktør i Varden Lars Kise. Foto: Fredrik Pedersen

Selv svarer han slik når Fædrelandsvennen spør om han er aktuell som ny eneleder i Agderposten:— Jeg har ingen kommentar til det nå.

Klausen er administrerende direktør i Agderposten og Varden, og har internt i avisen vært omtalt som en aktuell kandidat til stillingen som publisher, som altså betyr at han blir både sjefredaktør og administrerende direktør.

— Det var delte meninger blant de ansatte om de ønsket en eneleder-modell. Men da det valget var gjort, var de helt klar på at de ønsket Klausen som publisher, sier en sentral kilde til Fædrelandsvennen.

Ifølge Agderposten tiltrer den nye topplederen 15. august.

Ønsker lykke til

Konserndirektør i Agderposten Medier AS og styreleder i Agderposten, Nils Kristian Gauslaa, har ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser.

Til Agderposten sier han at han nylig har mottatt oppsigelsen fra sjefredaktøren, og ser at han ikke er spesielt motivert for å søke en stilling som enleder.

— Da må vi ta til etterretning at han etter over fem i år i Agderposten heller ønsker å finne nye utfordringer andre steder. Men jeg beklager at han forlater oss, vi har hatt et veldig godt samarbeid i disse årene og vi ønsker ham lykke til i fremtiden, sier styreleder Gauslaa.

Ikke uenig - men synes det er synd

Overfor Fædrelandsvennen forklarer Rød sin oppsigelse slik:

Morten Rød har sagt opp stillingen som sjefredaktør Agderposten.

— Etter en samlet vurdering av situasjonen, så har jeg funnet ut at nå er tiden der for meg; til å finne noe utenfor Agderposten-huset, sier Morten Rød til Fædrelandsvennen.- En dramatisk avgjørelse når det skjer etter omorganisering til eneledermodell?

— Jeg synes ikke det. Dette har vært en ryddig prosess, jeg føler ikke noe dramatikk rundt det, sier Rød og gjentar at dette var riktig tidspunkt for å finne hva han vil.

— Er det en uenighet med eierne, når de ønsker en eneleder, og du ønsker dagens modell med en egen sjefredaktør?

— Nei, det vil jeg ikke si. Jeg sier at jeg synes det er synd at det innføres en eneledermodell. Vi har lang tradisjon for en egen redaksjonell leder i Norge. Men jeg har forståelse for det valget som er gjort, og resperketerer det, sier Rød.

— Er det slik at det var vanskelig for deg å finne seg til rette med at eierne ønsket en annen ledermodell?

— Det er ikke nødvendigvis sånn. Men for meg var det riktig å slutte på dette tidspunket, når det er en omorganisering. Jeg forstår det som skjer.Jeg er ikke uenig i avgjørelsen, men sier det er synd, sier Rød.

— Og forholdet til staben?

— Jeg har hatt gode år i Agderposten. Vi har fått til mye med de ressurserne vi har. Det er en god stab som står på hele tiden, så det forholdet synes jeg har vært bra, sier Rød.

— Hvordan tror du administrerende direktør Øyvind Klausen kan gjøre det som publisher?

— Jeg skal konsentrere meg om min jobb, så får du høre med andre hva de mener om det, sier Morten Rød.

Saken oppdateres.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.