— Vi har verdens fineste sted, men har alltid sagt at skulle Gaupholmen komme for salg, må det være det eneste stedet det går an å bytte til, sier Vannebo til DN.

Familien eier i dag et landsted i Brekkestø, like i nærheten, med utsikt mot Gaupholmen. Vannebo ville ikke kommentere prisen på eiendommen på spørsmål fra DN.

Følg Fædrelandvennen på Facebook!

Eier kjøpesentre

Arne Vannebo er daglig leder av Salto Eiendom og eier av Ava Eiendom. Salto Eiendom eier 18 kjøpesentre og næringseiendommer i landet, deriblant Stoa Senter i Arendal og Oddensenteret i Grimstad.

I slutten av juni ble det tinglyst en sikring på 52 millioner kroner gjennom Nordvik & Partners på Gaupholmen i Lillesand. Historisk sett blir sikringene lagt på kjøpesummen. Etter det Fædrelandsvennen erfarer, gjelder det også dette salget.

Nils M. Nordvik i Nordvik & Partners ville heller ikke kommentere prisen, da Fædrelandsvennen kontaktet han tidligere i sommer.

— Jeg kan ikke bekrefte prisen, men vi er godt fornøyd med salget. Det er ikke gitt et betydelig avslag, sa Nordvik til Fædrelandsvennen.

Han var svært godt fornøyd med salget av det han mener er en av landets beste fritidsboliger.

70 mål

Gaupholmen ligger like ved Brekkestø og har vært i Klaveness-familiens eie siden 1963. Det var skipsreder Erik Klaveness som var forrige eier og selger av eiendommen.

Holmen er på 70 mål og har to boliger, gjestehus, to utsiktshus, anneks, båthus og eget verksted. Det er flere brygger, strender, tennisbane og badebasseng på eiendommen. Megleren kaller det landets flotteste øyperle.