Nå skal det avgjøres

Kan Igland Garasjens engasjement beseire selveste Kristiansand Dyrepark i finalen og sikre tittelen Årets Sørlandsbedrift 2016?

Publisert:

Jan Kristian Benestad (t.v.) er markedssjef hos Igland Garasjen AS, Dag Erik Heier er administrerende direktør. De akter å gi Kristiansand Dyrepark hard kamp om tittelen "Årets Sørlandsbedrift". Foto: Arkiv/Rune Øidne Reinertsen

  • RUNE ØIDNE REINERTSEN
Denne artikkelen er over tre år gammel

Mandag klokken 11.00 braker det løs. Disse to kjemper om å bli Årets Sørlandsbedrift 2016:

Igland Garasjen AS i Grimstad, med 75 ansatte, 15 innleide og stadig nye produksjonsrekorder — senest 70 garasjer på én uke. Den velkjente bedriften startet da Nere Igland (som nærmer seg 90) pønsket ut den første, enkle garasjen i 1963, da bilsalget ble frigitt etter krigen. I dag er markedet et helt annet, men Igland Garasjen har visst å tilpasse seg. Som administrerende direktør Dag Erik Heier og markedssjef Jan Kristian Benestad fortalte til Fædrelandsvennen nylig:

— Vi er blitt en nettbedrift. 80-90 prosent av alle henvendelser fra potensielle kunder kommer inn via internett. Så legger vi da også vekt på hvordan vi fremstår på nettet, om det er på egne hjemmesider eller med en serie demonstrasjons- og instruksjonsfilmer på Youtube.

Kristiansand Dyrepark AS , enda mer velkjent reiselivsbedrift i Kristiansand. I år markeres femtiårsjubileet; med andre ord er Dyreparken tre år yngre enn Igland Garasjen. Kristiansand Dyrepark er utvilsomt selve hovedmotoren i Sørlandets turistindustri. Også der settes stadig nye rekorder, og det investeres hyppig i både helt nye anlegg og oppgradering av de eksisterende. Det er utallige dyr (farlige og snille), det er nifse sjørøverkapteiner, badeland, Kardemomme By og mye, mye mer. I dette jubileumsåret ligger besøket an til å passere én million for andre året på rad - kanskje kan den fine høsten bidra til «all time high».

- Formidabel finale

— Det blir en formidabel finale, og en tilsvarende utfordring for oss. Men vi skal gjøre alt vi kan for å vinne! erklærer Jan Kristian Benestad hos Igland Garasjen før siste runde blåses i gang.

— Litt David mot Goliat, litt Kristiansand mot Grimstad og litt aust mot vest. Vi fikk fram et veldig bra engasjement i kvart- og semifinalene, og finalen varer jo én dag lenger. Og vi støtter fortsatt Stine Sofie Stiftelsen med fem kroner per stemme. Så vi akter å gi Dyreparken kamp! sier markedssjefen.

Løvene i Kristiansand Dyrepark kan ikke bare dovne seg, dersom parken skal vinne finalen. Det må stemmes! Foto: Arkiv/Heida Gudmundsdottir

Følger planen

Hos Kristiansand Dyrepark er de også klare til innsats. Som administrerende direktør Per Arnstein Aamot sa til Fædrelandsvennen fredag:

— Vi har porsjonert ut litt, ikke brent alt kruttet med en gang. Vi vil svært gjerne bli Årets Sørlandsbedrift, ikke minst i år, som vi runder 50 år og i tillegg er blitt Årets Reiselivsbedrift. Men det gjelder ikke å «spamme» nettverket vårt for mye; vi kan ikke mase på folk i utide. Utfordringen blir å kommunisere på en måte som skaper ekte engasjement.

SLIK STEMMER DU:

Du stemmer fram din favoritt ved å sende sms til 03811 og skrive «BEDRIFT E» for Kristiansand Dyrepark eller «BEDRIFT C» for Igland Garasjen.

Finalen starter mandag 10. oktober klokken 11 og avsluttes torsdag 13. oktober klokken 11. Husk mellomrom mellom «BEDRIFT» og bokstaven du vil angi. Vanlig sms- takst gjelder. Vi godkjenner bare én stemme fra hver mobiltelefon.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sørlandsbedrift2016
  2. Grimstad
  3. Goliat
  4. Kristiansand Dyrepark
  5. Industri