FLEKKEFJORD: – Det er første gang vi bygger for Atlantic Offshore, og vi håper vi i fremtiden også kan få levere flere båter til dem, sier salgssjef Knut Aasen ved Simek.

Kontrakten med Antlantic Offshore som holder til på Sotra utenfor Bergen, har en verdi på 200 millioner kroner. Båten skal være klar til levering i mai 2013. Før det, i juli i år, skal flekkefjordsverftet levere en annen supplybåt og ytterligere to skal være klare til levering i henholdsvis juni og november 2013. Supplybåten til Atlantic Offshore blir ca 77 meter lang og 16 meter bred. Skrogseksjonene vil bli produsert hos underleverandører i Polen. Disse vil deretter på fraktet sjøveien på lektere opp til Flekkefjord, der de vil bli satt sammen og fartøyet fullt utrustet. Supplybåten skal innredes for 30 mann. I tillegg til lastedekk vil båten ha tanker for transport av alt fra vann, olje til mud og sement. Båten blir blant annet utstyrt med to hovedmotorer av type Rolls-Royce Bergen C25:33L8P. Totalt får fartøyet en motorkraft på 6960 hestekrefter og en forventet toppfart på 15 knop.

Verftet har nå en samlet ordrereserve på 1,15 milliarder kroner fordelt på bygging av fire båter.

I tillegg til Simek vil kontrakten gi oppdrag til søsterselskapet Flekkefjord Elektro. Samlet har de to bedriftene rundt 200 ansatte. Med unntak av en rolig periode i september i år, har Simek godt med arbeid framover. Verftet har også kapasitet til andre oppdrag, og har for eksempel for øyeblikket inne et eldre fartøy for ombygging.