— Det har vært 15 spennende år. Jeg har hatt det gøy på jobb. Det blir tungt å ta farvel med mange gode og dyktige kolleger, sier avtroppende daglig leder Gunnar Norheim.

I en pressemelding som selskapet sendte ut sier Gunnar Norheim at han har hatt mange år i en spennende bransje med roller som er svært givende, men også krevende. Nå ønsker han å finne nye utfordringer som i større grad gir mulighet til å prioritere de nære og lokale ting.

På spørsmål fra Fædrelandsvennen svarer Gunnar Norheim at han verken har noen annen jobb å gå til eller har konkrete planer for å etablere ny virksomhet.

- Noe innen energi

— Jeg har rett og slett behov for å bruke litt mer tid på meg selv, men etter noen måneder melder nok lysten seg til å finne på noe nytt. Gründerånden i meg vil nok alltid være der, sier han.

Gunnar Norheim sier han ikke skal etablere noen ny konkurrent til Norgesenergi. Han utelukker likevel ikke at han kommer til å finne på noe innen energisektoren, og viser til at det over hele verden arbeides for å erstatte skitten energi med ren og fornybar energi.

Arbeidskrevende

Det er på ingen måte noen ni til fire-jobb Norheim nå forlater. Han våger ikke å telle arbeidstimer eller reisedøgn i året. I tillegg til å lede Norgesenergis virksomhet i Norge, har 49-åringen hatt ansvaret for Hafslunds satsing i tilsvarende selskaper i Sverige, Finland, Spania og Polen.

— Det mest spennende med utenlandssatsingen har vært etableringen av Sverigesenergi, som er bygd opp som en tro kopi av Norgesenergi. Den svenske varianten har allerede fått 100.000 kunder, sier Norheim.

Stolt av suksessen

Det var høsten 1999 at Gunnar Norheim som 33-åring startet Norgesenergi fra scratch. Siden den gang har selskapet vokst seg til å bli landets største strømleverandør på privatmarkedet, og har i dag 400.000 kunder. Med en årlig omsetning på 2,5 milliarder kroner er NorgesEnergi også en av landsdelens desidert største bedrifter målt i omsetning. Selskapet ble tidlig kjøpt opp av Oslo Energi, og er i dag heleid av Hafslund-konsernet.

— Jeg er stolt av at Norgesenergi har klart å vokse så mye og raskt, samtidig som vi har klart å levere gode resultater til selskapets eiere. Personlig er jeg også godt fornøyd med at vi har skapt over 120 arbeidsplasser i Kristiansand som i hele årsverk teller mellom 80 og 90. Selskapet har jo også, som alle andre som tjener penger, bidratt med en del skattekroner til samfunnet, sier gründeren.

Arvtakeren

Hans-Erik Ramsdal overtar som daglig leder i Norgesenergi. Han har vært i ansatt i selskapet i åtte år i ulike lederroller. Arvtakeren sier de kommer til å savne Gunnar Norheims kompetanse, engasjement og evne til å inspirere andre.

— Vi var mange som ble overrasket da Gunnar valgte å slutte. Han har vært en suveren leder, og det blir selvsagt en utfordring å ta stafettpinnen videre fra han som har bygd opp alt fra ingenting, sier Ramsdal.

Fotballfrelst

Selv om Gunnar Norheim forsvinner ut av dørene, har han fått løfter om å kunne fortsette på bedriftslaget i fotball.

— Jeg bare elsker fotball, og har til tross for alderen fått lov å spille sammen med de langt sprekere 20-åringene i bedriften, sier han.