— Å, det dreier seg om sluttoppgjøret mellom vårt eget og kranselskapets forsikringsselskaper. Vi kommer til å sende en representant til rettssaken for å vitne, men ikke involvere oss utover det. Hendelsen var i 2011, vi har fått vårt oppgjør og ingen personer ble skadet, sier administrerende direktør Øivind Stenstad ved Glencore Nikkelverk i Kristiansand.

Fædrelandsvennen har tatt kontakt etter å ha fått innsyn i et sluttinnlegg foran en kommende rettssak mellom Gjensidige og Zurich Insurance. Bakgrunnen er et uhell som skjedde under en kranoperasjon inne på Nikkelverkets bedriftsområde for snart fem år siden: Et tungt filter falt ned og skadet både kran og eiendom for henholdsvis 1,8 og 4,1 millioner kroner.

Og selv om Nikkelverket er saksøkt sammen med sitt eget forsikringsselskap Zurich, tar altså Øivind Stenstad saken med stor ro.

- Hvordan går det med Nikkelverket?

— Vi er fornøyd. Produksjonen i 2015 gikk bra og råstofftilgangen for 2016 tilsier full produksjon fortsatt - tross at råvareboomen fra 2002 til 2011 er avløst av ubalanse i markedet og en nikkelpris som falt 40 prosent i løpet av 20165. At vi produserer effektivt og leverer kvalitet, hjelper oss gjennom denne fasen. Lave energipriser og ditto kronekurs bidrar også. Ellers tar vi i bruk den nye oksygenfabrikken vår i løpet av første kvartal, og vi kjører forprosjektet for en ny kobberelektrolyseavdeling som planlagt i løpet av dette året, forteller Øivind Stenstad.