Denne julen kommer tusenvis av barn til å pakke opp gaver med Nintendos nye TV-spillkonsoll Wii U, som lanseres til julehandelen.

Men det gir nok en litt bitter bismak å vite at gaven under juletreet muligens er laget av barnearbeidere i Kina.

Som flere medier meldte onsdag er det det mye omtalte selskapet Foxconn som igjen er i hardt vær.

Foxconn, som hører til Taiwan-bedriften Hon Hai Precision Industry, sier de har funnet ansatte ved en fabrikk i Yantai i Shangdong-provinsen som er under den lovbestemte minstealderen på 16 år. De jobbet som lærlinger.Foxconn er en av verdens største kontraktprodusenter av teknologiutstyr og produserer blant annet for Apple, Nintendo, Dell, Sony og Hewlet Packard.

Barnearbeid rimer dårlig med den barnevennlige profilen til Nintendo, som blant annet lager Mario— og Zelda-spillene. I en uttalelse torsdag sier Nintendo:

— Nintendo er i samtaler med Foxconn og undersøker saken.

— Vi tar vårt ansvar som et globalt selskap svært alvorlig og er forpliktet av våre etiske retningslinjer, sier selskapet, ifølge Networkworld.com.

Foxconn og Apple ble tvunget til å bedre arbeidsforholdene på sine fabrikker i Kina, der de fleste iPhoner og iPader blir laget, etter at søkelyset ble satt på en serie selvmord og dårlige arbeidsforhold.