Det opplyser selskapet i en pressemelding tirsdag.

«Vi er svært glade for at Brian har takket ja til denne jobben. Han har lang erfaring fra bransjen - både fra drift og ledelse. Fjord Line var godt posisjonert før koronakrisen, og vi har stor tillit til at Brian vil sikre at selskapet kommer sterkt ut av krisen og fortsetter den positive utviklingen», sier styreleder Peter Frølich i pressemeldingen.

Brian Thorsted Hansen er en 52 år gammel danske fra Køge, og han tiltrer i jobben 18. januar 2021. Han har tidligere blant annet 14 års erfaring fra rederiet DFDS, sist som Vice President og leder for passasjertrafikken i rederiet DFDS.

Brian Thorsted Hansen blir ny konsernsjef i Fjord Line fra 18. januar 2021. Foto: Privat

Brian Thorsted Hansen vil ha sin første arbeidsdag ved Fjord Lines hovedkontor i Egersund mandag 18. januar. Han overtar da for interimleder Arne Roland.

Roland, som er fra fra Bjelland i gamle Marnardal kommune, har fungert som midlertidig konsernsjef siden oktober etter at det i oktober ble kjent at Rickard Ternblom var ferdig i selskapet.

– Jeg har fulgt selskapet med stor respekt og beundring i mange år. Fjord Line har en markedsledende posisjon innen grønne og bærekraftige løsninger til havs og de gode kundeopplevelsene, og jeg gleder meg stort til å bli kjent med organisasjonen og de ansatte i tiden som kommer. Jeg vil bruke god tid til å møte de ansatte, samarbeidspartnere og kunder – og få deres verdifulle innsikt samtidig som vi retter blikket fremover og sikrer at Fjord Line er enda bedre rustet for fremtiden, sier Brian Thorsted Hansen i pressemeldingen.

Fjord Line har hatt et tøft år og blitt hardt rammet av koronapandemien.

Ferjene har hatt få passasjerer, og etter en forverring i høst måtte selskapet kutte i kostnadene på ny. Det ble i oktober satt i gang en ny prosess med nedbemanninger som berørte rundt 140 ansatte.

Dermed har rundt 300 ansatte forsvunnet siden august.