SØGNE: — Det er trist. Jeg tror stedet betyr mye for lokalbefolkningen, så det er synd at de stenger dørene. Det er jo ikke så mange restauranter i Søgne, sier Ann Margrethe Carlsen til Fædrelandsvennen. Hun bor i Søgne og har brukt restauranten jevnlig siden oppstarten for 22 år siden.

Driften av restauranten har alltid gått bra om sommeren når turister, hytte- og båtfolket inntar Søgne og Sørlandet, i tillegg pleier julebordsesongen å være en god periode for driften av restauranten. Resten av året har restauranten derimot slitt med å få nok kunder.

TRIST: Ann Margrethe Carlsen synes det er synd at restauranten nå legges ned. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

— Flagget til topps

Selv om også årets sommer har vært bra for restauranten, velger likevel eier av restauranten, Arne Fardal, å legge ned driften av restauranten fra 1. september.

— Vi vil gå ned "med flagget til topps", sier leder av styret i Høllen restaurant og Bar AS, Roy Fardal til N247. Det skal være de lange vinterne som skal være hovedårsaken til at restauranten legger ned. De skal ønske å slippe og pine seg gjennom en ny vinter ettersom lokalbefolkningen ikke bruker restauranten nok i denne periode. De velger derfor å gi seg mens leken er god.

— Nå har vi prøvd i mange år. Spesielt fra januar til april er det vanskelig å få det til å gå rundt. Det blir en styrt avvikling, og det skal ordnes opp, sier Fardal.

Etter hva Fædrelandsvennen erfarer, er det ikke bestemt hva som skal skje med lokalet fra 1. september. De ansatte ved restauranten mener avviklingen har skjedd på en ryddig måte og påstår at ingen ved restauranten skilles som uvenner.

Joker håper å overleve

OPTIMIST: Vidar Nilsen driver Joker-butikken i samme bygning. Han håper Joker-butikken får fortsette som normalt. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

I første etasjen av samme bygg som Høllen Brygge og Restaurant holder til, driver Vidar Nilsen en Joker-butikk. Den er hyppig brukt av samme kundegruppe som bruker restauranten.— Det er ikke noe greit. Lokalbefolkningen mister noe når restauranten stenger. Vi er i samme situasjon som restauranten når det kommer til på hvilket tidspunkt av året det kommer kunder. Vi er avhengige av en god sommer og 30 prosent av omsetningen vår kommer i juli, forteller Nilsen.

Han frykter foreløpig ikke at eieren skal gjøre noe med driften av Joker-butikken.

— Jeg har ikke hørt noe fra dem i hvert fall, men det er jo fortsatt ganske nytt. Jeg håper vi får fortsette driften, avslutter Nilsen.

Roy Fardal har ikke svart på Fædrelandsvennens uttalelser fredag, mens restaurantens ledelse ikke ønsker å uttale seg offentlig om nedleggelsen.