I 2012 stod denne produksjonslinjen for fresing, kapping og pakking klar. Nå utvider bedriften ytterligere i større lokaler og nytt produksjonsutstyr. Foto: Torbjørn Witzøe

— Med produksjon 24 timer i døgnet seks dager i uka er produksjonskapasiteten så godt som sprengt. Når nye lokaler og utstyr er på plass vil produksjonskapasiteten bli fire- til fem ganger så stor som i dag, sier administrerende direktør Torfinn Knutsen i Fibo-Trespo.

I mars starter byggingen av 4000 nye kvadratmeter produksjonslokaler. Eksisterende fabrikkbygg som sto ferdig så sent som i 2007 er totalt på 10.700 kvadratmeter. Utvidelsene av bygningsmassen vil koste 40 millioner. I tillegg investerer bedriften 100 millioner kroner i nytt produksjonsutstyr.

I 2012 stod denne produksjonslinjen for fresing, kapping og pakking klar. Nå utvider bedriften ytterligere i større lokaler og nytt produksjonsutstyr. Foto: Torbjørn Witzøe

Taper på lav kronekursRegnskapet for 2015 er ikke klar, men Knutsen sier de hadde en vesentlig høyere omsetning enn de 488 millionene året før. På grunn av lav kronekurs blir imidlertid overskuddet noe svakere enn i 2014, da resultatet før skatt var 54 millioner.

— Siden bedriften kjøper 95 prosent av råvarene i euro og dollar, taper vi noen millioner på den svake kronekursen. Hele 80 prosent av produksjonen går også til det norske markedet, sier Torfinn Knutsen.

Viktig arbeidsplass

Ordfører Jan Kristensen gleder seg over at bedriften går så godt, og at eierne investerer så mye både i bygningsmasse og maskiner. Han sier Fibo-Trespo med sine 117 arbeidsplasser er en viktig hjørnesteinsbedrift.

Fibo-Trespo har siden 1952 produsert veggpanel for våtrom.

Venneslabaserte Byggma kjøpte i 1999 lyngdalsbedriften 22 millioner kroner, og solgte den i fjor sommer til Bluebird Holding ASfor for 441 millioner.

Torfinn Knutsen sier de ansatte er glade for at de nye eierne ønsker å investere så mye i bedriften, og at dette sikre arbeidsplassene for framtiden.