Det skriver Dagens Næringsliv.

— Jeg har jo snakket med opptil flere pr-byråer, men jeg har hele tiden drevet mitt lille konsulentfirma kombinert med en del styreverv. Nå ser jeg fram til å bli en del av et større fagmiljø, sier Gabrielsen til DN.

Selskapet er Norge største pr-byrå, med en omsetning på rundt 100 millioner kroner. 57-åringen fra Lindesnes skal ifølge avisen jobbe som rådgiver i avdelingen for samfunnskommunikasjon.

Gabrielsen er blant annet styreleder i Cultiva og nestleder i styret i Helse Sør-Øst. Han sier til DN at han ikke skal ha 100 prosent stilling i Gambit, slik at han fortsatt har tid til styrevirksomhet.

Gabrielsen representerte Høyre på Stortinget fra 1993 til 2005. Han var næringsminister i Bondevik-regjeringen fra 2001 til 2004 og helseminister fra 2004 til 2005. Han har også vært ordfører i Lindesnes, hvor han bor i dag. Da han trakk seg fra politikken startet Gabrielsen sitt eget lobbyselskap, AGC Consult.

I Gambit skal ekspolitikeren jobbe sammen med blant annet de to tidligere statssekretærene Terje Moland Pedersen (Ap) og Roger Sandum (SV), som nylig ble rekruttert til samme selskap.