For dem som ikke kjenner til begrepet, er facerape at du går inn på en annens Facebook-profil og legger ut statusoppdateringer eller lignende, uten at den som har profilen er klar over det.

Det er stort sett ment som en spøk mellom venner, og man har ofte mye moro på bekostning av den som blir "facerapet".

Stort sett er facerape ganske harmløst, andre ganger kan man spotte innehaveren av profilen ved å legge ut privat info eller hemmeligheter. En status som "Ola Nordmann er verdens kjekkeste! ILU! <3" kan gjøre at personen som eier kontoen føler seg sviktet.

Eller "bekjennelser" om at man er blitt homofil, gravid, blitt sammen med noen, eller "morsomme" ting som "Jeg er laus, kom og ta meg!". Dette kan være ustyrtelig gøy for dem som skriver statusen, men er veldig lite morsomt for den det blir gjort mot.

Det er også ganske slemt å legge ut privat informasjon, å skrive seksuelle ting eller lyve. Det er ikke alle som er på Facebook som forstår at det er en facerape, og de kan tro at personen er helt idiot. Det er også dumt med tanke på fremtiden til personen, fordi det som blir lagt ut på Facebook blir ikke borte selv om det blir slettet, og fremtidige venner eller arbeidsgivere som leser statusen vil få et feilaktig og negativt bilde av personen. Så tenk dere om før dere går inn på andres profiler og poster ting!

En ting er at det kan være forferdelig for personen det blir gjort mot, en annen ting er at det faktisk er identitetstyveri, som kan straffes med fengsel. Facerape er ikke moro, så slutt med det!