Parkerte Dyreparken i finalen

Med 3025 mot Dyreparkens 2811 stemmer ble det seier for Igland Garasjen i Årets Sørlandsbedrift 2016.

Publisert: Publisert:

Jubel, glede og smil hos Igland Garasjen når seieren er i boks. Fra venstre: Dag Erik Heier, Jan Kristian Benestad, Tommy Salvesen, Johan Kristian Nygård og Camilla Johansen. Foto: Kollstad, Reidar

  • Richard Nodeland
Denne artikkelen er over tre år gammel

KRISTIANSAND: - Det er en kjempefølelse. Jeg skal innrømme at vi tvilte på seier i dag tidlig da vi fikk melding om at Dyreparken mobiliserte. Men når vi til slutt vinner er all innsatsen verd det, sier markedssjef for Årets Sørlandsbedrift 2016, Jan Kristian Benestad.

Med 3025 stemmer mot Dyreparkens 2811 er det nemlig klart at Igland Garasjen går av med seieren i Årets Sørlandsbedrift 2016 med 51,8 prosent av de totalt 5836 godkjente stemmene.

Markedssjefen har brukt opp budsjettet sitt og vel så det allerede.

Og ut fra engasjementet og mobiliseringen til garasjeprodusenten fra Grimstad må det absolutt kunne sies å være en fortjent seier, i finalen hvor de har karakterisert seg selv som David i kamp mot Goliat.

Torsdag morgen var grimstadbedriftens ansatte i sving både utenfor sykehuset i Arendal og blant Næringslivsdagens deltakere på Kilden for å sanke stemmer.

Vinnervilje

– Det er så deilig! Og jeg er så sliten, kommer det fra Tommy Salvesen i Igland Garasjen.

Sammen med Alf Didrik Kristiansen har han muligens vært grimstadbedriftens mest engasjerte ansatte i konkurransen.

– Jeg har kjørt rundt fra bedrift til bedrift fra klokken sju i dag morges for å få dem til å stemme på oss, sier Kristiansen.

Kake, champagne og fest

– Og hva skjer nå?

– Nei, vi må vel bestille ei kake til i morgen, kommer det forsiktig fra administrerende direktør Dag Erik Heier.

– Kake? Vi har lovet champagne, kommer det kjapt fra Camilla Johansen.

– Ja, nå blir det fest, sier Benestad.

– Markedssjefen har brukt opp budsjettet sitt og vel så det allerede, kommer det lattermildt fra Heier.

Markedssjef Jan Kristian Benestad (i midten) kan endelig krone halvannen måneds mobilisering med seier og dele ut seiersklem til Camilla Johansen. Administrerende direktør Dag Erik Heier skimtes til venstre i bildet. Foto: Kollstad, Reidar

Stort engasjement

Engasjementet er som man skjønner stort hos garasjeprodusenten, noe det har vært helt fra starten av.

Etter en forrykende kvartfinale mot Strai Kjøkken, hvor de lå bakpå i 47 av kvartfinalens 48 timer, vant de etter en imponerende sluttspurt med kun 27 stemmers forsprang av de 4229 godkjente stemmene.

I semifinalen ventet Norgesplaster fra Vennesla, og her vant garasjeprodusenten med noe høyere margin.

Ledet mesteparten av finalen

Finalen ledet Igland Garasjen de to første døgnene, men da Dyreparken sendte ut e-post til 80.000 gjester og oppfordret sine over 200.000 følgere på Facebook på å stemme, tok de over ledelsen onsdag formiddag.

Onsdag kveld hadde imidlertid Igland Garasjen tatt over ledelsen med 55 prosent av stemmene, men forspranget minket utover torsdagen.

Camilla Johansen (med ryggen til) er i ferd med å få en seiersklem av sjefen, Dag Erik Heier, mens kollega Mirijam Reiersølmoen fornøyd bivåner det hele. Foto: Kollstad, Reidar

– En lagseier

– Hadde det ikke vært for at Dyreparken tok ledelsen onsdag, er det ikke sikkert vi hadde vunnet. Det hjalp oss nemlig til å gi det lille ekstra vi trengte for å vinne, mener Heier, som takker de ansatte for all innsats de har gitt.

– Dette er først og fremst en lagseier. Vi har mobilisert internt, hatt en egen arbeidsgruppe som har jobbet med dette og fått hjelp av våre støttespillere både hos de vi sponsor og hos næringsforeningen i Grimstad, sier Igland-sjefen og avslutter:

Takker for støtten

– Tusen takk til alle som har stemt!

– Så bør vi vel sende en takk til familiene våre også, kommer det fra Johan Kristian Nygård.

– Vi har jo ikke akkurat vært mye hjemme i det siste.

Igland Garasjen jubler over å ha blitt kåret til Årets Sørlandsbedrift 2016. Fra venstre: Dag Erik Heier, Mirijam Reiersølmoen, Jan Kristian Benestad, Tommy Salvesen, Camilla Johansen, Alf Didrik Kristiansen og Johan Kristian Nygård. Foto: Kollstad, Reidar

– Det hadde selvsagt vært veldig gøy å vinne. Men når det ikke skjedde, så er det utrolig flott at Igland Garasjen klarte å mobilisere så bredt og så godt. Det heier vi på, sier salgs- og markedsdirektør Anniken B. Schjøtt i Kristiansand dyrepark.

Igland Garasjen er forøvrig første bedrift fra Aust-Agder som har vunnet Årets Sørlandsbedrift siden Grimstad-bryggeriet Nøgne Ø fikk juryens pris i 2012.

Heder, ære og premier

I tillegg til heder og ære får Igland Garasjen også 50 billetter til Nyttårskonserten i Kilden, 8 stadionbilletter med restaurantbesøk på valgfri Start-kamp i 2017 samt digitalt bedriftsabonnement på Fædrelandsvennen som gir alle som er koblet til bedriftens nettverk tilgang til alle artikler på Fvn.no, på alle enheter.

– Overraskende og gøy

Jurymedlem Runar Leite fra Visma synes det var både overraskende og gøy at Igland Garasjen gikk av med seieren.

Runar Leite, Visma Foto: Kjartan Bjelland

– Jeg tror mange tenkte at Dyreparken ville hente dette hjem. Det sier noe om engasjementet Igland har hatt, når de klarer å mobilsere såpass mange til å stemme. De har også klart å bruke sponsornettverket på en måte utenom det vanlige, og har nok fått mye drahjelp av dem, mener Leite.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sørlandsbedrift2016
  2. Igland Garasjen
  3. Grimstad
  4. Næringsliv

Mest lest akkurat nå