Helge Lund fikk totalt 13, 8 millioner kroner i lønn og bonuser i 2013. — Han tar fra arbeidsfolk og gir til seg selv. Helge Lund må gå, sier Sten Atle Jølle til Klassekampen.

Han er elektriker i Statoil og tillitsvalgt for rundt 2.000 Statoil-ansatte i fagforeningen Safe Sokkel. Jølle mener Lund framstår som patetisk når han samtidig kutter i alt fra pensjon til gratis peanøtter på lunsjbordene til de ansatte.

Per Steinar Stamnes, tillitsvalgt for plattformarbeidere organisert i LO-forbundet Industri Energi, bekrefter at stemningen blant de ansatte ikke er god.

— Det er mange som er forbannet, sier Stamnes, som på direkte spørsmål ikke vil si rett ut at Lund må gå.

— Nå har han sittet i 10 år. Det kan være svaret på det, sier Stamnes, som understreker at de tre ansattrepresentantene i styret gikk imot lønnsøkningen for toppledelsen i Statoil.

Statoil viser til at den gjennomsnittlige årlige veksten i lønna for konsernsjefen de siste fem årene har vært 2,75 prosent, mens vanlige ansatte har hatt en lønnsvekst på 3,5 prosent i samme periode.

Ifølge Klassekampen er bonus og tillegg ikke inkludert i dette regnestykket. Blir dette inkludert, har lønna til Lund steget med 25 prosent de siste tre årene.