— Ambisjonen var å sette ny rekord, og det har vi klart, sier nyhetsredaktør i Fædrelandsvennen, Christian Stavik, som er godt fornøyd med lesernes engasjement og spredningen i både geografi og bransjer hos de nominerte bedriftene.

Aarets-Sorlandsbedrift_300x400.png

Da fristen for å nominere kandidater til den tredje utgaven av Årets Sørlandsbedrift gikk ut søndag kveld klokka 20, var hele 196 forslag registrert. Av disse ble 130 godkjent etter kriteriene, og trekker man fra dobbeltnominasjoner på samme bedrift står vi igjen med 95 godkjente kandidater.Antall nominasjoner har dermed økt for tredje år på rad, og fra 2013 er antall nominasjoner økt med hele 50 prosent fra fjorårets 130 til årets 196. ## Jurymøte onsdag

Onsdag kveld snevres nåløyet drastisk inn for de nominerte kandidatene, når Einar Øgrey Brandsdal, Jorunn Gislefoss, Johan Martin Ugland, Anne Grete Ellingsen og Monica «Åkki» Lidi i fagjuryen møtes for å velge ut sju bedrifter som går videre til sluttspillet.

Folkets Finalist

Den åttende og siste deltakeren i finalerunden, Folkets finalist, vil så stemmes fram av leserne fra torsdag kveld. Hvilke bedrifter som kan stemmes på avsløres torsdag.

Listen viser de nominerte og godkjente kandidatene til Årets Sørlandsbedrift 2014 da nominasjonsfristen gikk ut søndag kveld.
Strand Hotel Fevik var blant de sist godkjente kandidatene til Årets Sørlandsbedrift 2014. "Strand Hotel Fevik er et flaggskip for reiselivsbransjen på Sørlandet. Seriøs investering i utvikling, kvalitet og HR har gjort hotellet til en attraktiv arbeidsgiver og destinasjon. Agnes Berntsen og hennes stab er gode forbilder for arbeidslivet i regionen, og har bevist at det lønner seg å satse," skriver Sidsel Pettersen som har nominert bedriften.
3NETT-580pix-3x4.jpg