Blivakker.no kan juble for seier i finalen av Årets Sørlandsbedrift 2015 som ble avholdt under Næringslivsdagen på Kilden i fjor høst. Hvem som kan juble 13. oktober 2016 kan du være med på å bestemme. Blivakker.no kan juble for seier i finalen av Årets Sørlandsbedrift 2015 som ble avholdt under Næringslivsdagen på Kilden i fjor høst. Hvem som kan juble 13. oktober 2016 kan du være med på å bestemme. Foto: Kjartan Bjelland

Hvem blir Årets Sørlandsbedrift 2016?

Fra i dag kan du nominere kandidater til Årets Sørlandsbedrift. Vinneren kåres under Næringslivsdagen 13. oktober.

KRISTIANSAND: Søndag går startskuddet for konkurransen som skal kåre Årets Sørlandsbedrift 2016. I uka som kommer kan du nominere en bedrift du mener fortjener tittelen — enten det er din egen arbeidsplass eller en annen som har utmerket seg positivt i året som har gått. Nomineringen avsluttes søndag 4. september klokka 12. — Det skjer utrolig mye på næringslivsfronten i løpet av ett år. Nye bedrifter vokser frem, kontrakter inngås, produkter utvikles og mindre kjente bedrifter slår seg opp. Mange sørlandsbedrifter har hatt et tøft år, og vi har måttet rapportere om nedbemanning og et tøft arbeidsmarked. Derfor er det gøy å kunne bringe frem de positive historiene og suksessbedriftene i en slik kåring, sier nyhetsredaktør i Fædrelandsvennen, Jonas Mjaaland.

Fjorårsvinneren

I fjor var det Blivakker.no som gikk av med seieren. Etter først å ha blitt stemt fram som Folkets Finalist, slo de ut både Phonero og Norgesenergi på veien mot den store finalen.

Til slutt knuste nettbutikken fra Songdalen rognkjeksoppdretteren Norsk Oppdrettsservice fra Flekkefjord med hele 80 prosent av stemmene og kunne smykke seg med tittelen Årets Sørlandsbedrift 2015. Blivakker.no fulgte dermed opp Air Products bragd fra 2014 og Strømmestiftelsens seier i 2013. I konkurransens første år valgte leserne Stormberg som Årets Sørlandsbedrift, mens Grimstad-bryggeriet Nøgne Ø - Det kompromissløse bryggeri, fikk juryens pris.

Variasjon

Nyhetsredaktør i Fædrelandsvennen, Jonas Mjaaland. Foto: Kjartan Bjelland

Og nettopp den varierte miksen av bransjer som både har deltatt og vunnet konkurransen i de fire foregående årene, er noe av Fædrelandsvennens motivasjon for å kjøre en femte runde av Årets Sørlandsbedrift.— Gjennom konkurransen får vi vist frem bredden av bedrifter og lokalt næringsliv på en veldig fin måte. Vi får omtalt virksomheter og bedriftersom ikke alle kjenner til og som det ikke skrives så mye om i våre spalter til daglig, sier Mjaaland.

Nominasjon

Hvem som fortjener tittelen i år kan DU være med å bestemme.

Legg inn ditt forslag på kandidat til Årets Sørlandsbedrift på fvn.no og oppgi hovedgrunnen til at nettopp ditt alternativ fortjener utmerkelsen.

Det kan være økonomiske resultater, spesielt gode produkter, godt omdømme, arbeidsmiljø eller samfunnsansvar.

Gi gjerne også en utdypende begrunnelse for hvorfor akkurat denne bedriften bør kåres til Årets Sørlandsbedrift.

Nominerte bedrifter må ha forretningsadresse på Sørlandet, overskudd siste regnskapsår, tilstrekkelig egenkapital og ha utmerket seg positivt i 2016. Alle nominasjoner forhåndsmodereres av Fædrelandsvennen på hverdager mellom klokken 09.00 og 16.00. ## Femårsjubileum

— Dette er femte året på rad vi drar i gang Årets Sørlandsbedrift, så det har nærmest blitt for en tradisjon å regne. Vi har opplevd økt interesse fra lesere og deltakere for hvert år som har gått, noe som er veldig moro. Kåringen er åpenbart noe som engasjerer Sørlandet, sier nyhetsredaktør Mjaaland.

Vis fakta ↓
Årets Sørlandsbedrift 2016