— Vi vet jo ikke hvor lenge streiken vil vare, sier Helge Pettersen.

- Positive signaler

Om ikke Spekter og LO Stat blir enige innen midnatt fredag, vil man lørdag møte stengte dører hos over halvparten av Vinmonopolets butikker. Men en løsning kan være på vei, ifølge E24. De mener å ha fanget opp positive signaler om mulige kompromisser i meklingen for de ansatte ved Vinmonopolet.

Lørdag kan kunder som har tenkt seg til Vinmonopolet måtte lete etter åpne butikker dersom LO Stat og Spekter ikke blir enige om en rekke floker, spesielt når det gjelder pensjon. Meklingen startet tirsdag og fristen går ut ved midnatt fredag.

— Det er klart at om det blir streik, vil det få store konsekvenser for oss, selv om vi vil gjøre det vi kan for å minimere konsekvensene. 1200-1300 ansatte har fått varsel om at de vil bli tatt ut i streik, og det innebærer at litt over halvparten av butikkene vil holde stengt lørdag, sier kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet, til E24. ## Lite hamstring

Helge Pettersen og John Tronstad gikk rundt i Vinmonopolet i Lillemarkens i Kristiansand sentrum fredag ettermiddag. Der var det mange kunder, men ingen av de andre vi snakket med sa at de hamstret.

Dette hadde imidlertid ikke de to kameratene noe problem med å innrømme.

— Vi gjør jo det. Vi må ha litt å gå på. Vi har ikke noen spesielle planer, men måtte innom polet i dag for sikkerhets skyld, sier de og lar oss kikke i kurven. Der lå det flere flasker med musserende vin og noe brennevin.

— Dette er bare begynnelsen, smiler de.

Helge Pettersen (t.v.) og John Tronstad ville sikre seg noen ekstra flasker med både vin og sterkere saker før det kunne bli streik på Vinmonopolet. Foto: Roald Ankersen

Redusert åpningstid

Det er ikke klart hvilke utsalg som eventuelt stenger.

— Hovedorganisasjonene LO Stat, Unio og YS har varslet at ca 1 300 Pol-ansatte vil tas ut fra lørdag 17. september dersom det blir streik. Det vil i så fall dessverre få konsekvenser for mange av våre butikker, men Vinmonopolet vil så langt det lar seg gjøre holde butikker i drift med redusert bemanning og/eller redusert åpningstid frem til den eventuelle konflikten er løst, skriver Vinmonopolet på sine nettsider.

Nærmere informasjon, og eventuelle endrede åpningstider som følge av streik, legges ut så snart resultatene fra meklingen er klare.