Jan Oddvar Skisland bytter Campus Gimlemoen ut med Sjømannskirken på Mallorca. Foto: Tore André Baardsen
Jan Oddvar Skisland bytter Campus Gimlemoen ut med Sjømannskirken på Mallorca. Foto: Sjømannskirken

Generalsekretær i Sjømannskirken, Audun Myhre, bekrefter overfor Fædrelandsvennen at Jan Oddvar Skisland er ansatt som sjømannsprest på Mallorca.

– Vi er veldige glade for at Jan Oddvar har sagt ja til tilbudet om å være sjømannsprest ved kirken på Mallorca. Med Skisland og kona får vi to flotte medarbeidere som skal jobbe for Sjømannskirken, sier Myhre.

Skislands ektefelle, Anne Valen-Sendstad Skisland, er også ansatt ved Sjømannskirken i en 50 prosent stilling som diakonal medarbeider. – Det er ekstra spennende at en person med Jan Oddvars bakgrunn vil komme tilbake til prestetjenesten, legger Myhre til.

– Ingen kommentar

Skisland selv vil foreløpig ikke kommentere ansettelsen, da han avventer behandlingen av en permisjonssøknad for stillingen som fakultetsdirektør for kunstfag ved Universitetet i Agder (UiA). Tiltredelse for stillingen er av den grunn ikke avklart, men er foreløpig satt til vår eller sommer.

UiA positive

Gunn-Marit Eriksen, personal— og organisasjonsdirektør ved UiA, forteller til Fædrelandsvennen at universitetet har et eget permisjonsreglement som de forholder seg til ved slike saker.

Audun Myhre, generalsekretær i Sjømannskirken. Foto: Sjømannskirken

– I utgangspunktet ønsker vi å beholde våre medarbeidere, men synes det er positivt at man tar en slik type arbeid som sjømannsprest, fredskorps, eller lignende, forteller hun.Normalt gis det inntil ett års permisjon ved UiA, men i spesielle tilfeller kan det gis ett år ekstra.

Ingen rettighet

– Ved å gi permisjon er det større sjanse for å få medarbeidere tilbake igjen, gjerne med mer kompetanse enn før. Vi har også positive erfaringer fra dette tidligere, sier Eriksen, men legger til at det ikke er noen rettighet å få en slik type permisjon. – Det avgjøres i hvert enkelt tilfelle.

Over 80 land

Som prest i Sjømannskirken vil Skisland bli en av kirkens rundt 200 ansatte i ute— og hjemmearbeidet. Virksomheten består av 31 sjømannskirker, men jobber i over 80 land i alle verdensdeler. Selv om Sjømannskirken primært har vært rettet mot sjøfolk, henvender den seg i dag til alle nordmenn som oppholder seg for en kortere eller lengre periode utenfor Norges grenser.

Mallorca, hvor Skisland skal tiltre, er preget av både fastboende og langtidsboende nordmenn, samt flere turister om sommeren.

– Skisland må også forberede seg på vielser, da Sjømannskirken på Mallorca arrangerer opp mot 100 bryllup i året i en innleid klosterkirke i Barcelona. Tjenesten er i tillegg preget av besøkstjeneste til andre europeiske byer i nærområdet i jule- og adventstiden, forteller Myhre.

Lang cv

Jan Oddvar Skisland har en flerfoldig bakgrunn fra blant annet politikk, fotballadministrasjon og lederutvikling. Han sitter som styreleder for Kristiansand Havn og Friluftsrådenes Landsforbund og er i tillegg nestleder for Sørlandet sykehus og Nidarosdomens Restaureringsarbeider. Skisland har teologisk embetseksamen fra Menighetsfakultetet.