— Vi har besluttet å fokusere på omstilling, fordi vi registrerer at det er særlig aktuelt for tiden, sier Tamara Nevmerzhytska.

Hun er én av ti økonomistudenter ved UiA på Gimlemoen, som via linjeforeningen Mercurius er i ferd med å forberede konferansen «Norge på nytt - 2016» på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand 18. februar.

For og av studenter

Åtte av de ti møter Fædrelandsvennen i Vrimlehallen på Gimlemoen en kjølig januardag. Og selv om de slett ikke vil ekskludere interesserte mennesker fra næringsliv eller offentlig forvaltning, er de klare på at dette primært er en konferanse for og av studenter.

— Simpelthen fordi vi er egoistiske nok til å sette oss selv i fokus, bemerkes det med et smil fra gruppen. Den representerer for øvrig hvert av de fem årene en komplett siviløkonomutdanning tar, og også spesialiseringsretningene økonomi og administrasjon, reiseliv samt markedsføring og ledelse.

— Med spredning over studieårene sikrer dere vel en kontinuitet i forhold til senere års arrangementer?

— Ja!

Slipper navn etter hvert

Studentene er litt hemmelighetsfulle med hensyn til det konkrete programmet.

— Det eneste foredragsholder-navnet vi har sluppet til nå, er digitalredaktør Ola Stenberg i VG. Han kommer definitivt fra en bransje i omstilling. Men vi har både konferansier og andre innledere på plass. Hvem det er, slipper vi suksessivt, opplyser Edvardt Andreas Vinjar Saugen.

— Hva jobber dere ellers med?

— Å selge stands til bedrifter. Målet er 14, så langt har vi åtte. Agder Energi er hovedsamarbeidspartner, ellers kan vi nevne KPMG, Sparebanken Sør og Nordea, repliseres det.

— Og så jobber vi naturligvis med markedsføring. Det skjer via hjemmeside og sosiale medier, pluss at vi prøver å skaffe oss medieomtale. Ja, og så skal vi ha stand her i vrimlehallen. For selv om primær målgruppe er studenter, tenker vi ikke bare på økonomistudenter. De som går på kommunikasjon, ikt eller teknologistudier i Grimstad, bør også ha nytte av arrangementet, legges det til.

— Hva er budsjettet for konferansen?

— Hm, rundt 200.000 kroner. Det skal vi klare å skaffe fra stands-leie og billetter. Studenter betaler 150 kroner og vi håper det skal komme 350-400, lyder det mer eller mindre unisont fra den kvinnedominerte arrangementskomiteen.

— Er det mye jobbing?

— Ganske mye, ja. Og det blir mer den måneden som er igjen. Det går på dag- og kveldstid.

- Handler om endringer og å gjøre ting annerledes

Slik har siviløkonomstudent Tamara Nevmerzhytska forhåndsutdypet via en e-post hva UiA-studentene legger i begrepet omstilling:

— Det handler om endringer og å gjøre noe annerledes. Vi er alle i omstilling - alt i fra godtroende nyttårsforsetter du satt deg selv for et par uker siden til store omstillingsprosesser i bedriften. Vi lever i en verden der endringer forekommer hyppigere og begrepet omstilling er stadig mer brukt i media. Økt miljøfokus og digitalisering har medvirket til høyere tempo og større konkurranse i alle bransjer. Desto viktigere er det å følge med på utviklingen og være forberedt på det uforberedte, skriver Nevmerzhytska.

Agderkonferansen ukjent

Tilbake til de åtte i Vrimlehallen:

— Kjenner dere til Agderkonferansen, som arrangeres i Kilden 26. januar og dreier seg om «Fremtiden arbeidsliv: de nye jobbene»?

Rådville blikk de åtte studentene imellom.

— Eh, nei, det visste vi ikke om, konkluderes det.