Prins Charles’ gir sin helt personlige hyllest til monarken som har regjert i Storbritannia gjennom seks tiår. Prinsen deler private bilder og filmer av den britiske kongefamilien, som gir et innblikk i dronning Elizabeths offentlige og private liv.

Søndag innleder britene feiringen av den 85 år gamle dronning Elizabeth IIs 60 år på tronen, og prins Charles bidrar med en personlig dokumentar på BBC fredag kveld, i forkant av markeringen.

— Diamantjubileet gir oss anledningen til å feire med stolthet alt det dronningen betyr for oss – både som nasjon og for oss sopm er hennes barn, sier Charles i dokumentaren.

Programmet viser klipp fra hva som skjedde i kulissene under kroningen i 1953, Charles og søsteren Anne i lek på stranden som barn og små innblikk i det kongelige livet tilbake til 1940-tallet.Dronningen skal feires i fire dager med gatefester, båtparade på Themsen og utendørskonsert foran Buckingham palace.

Dronning Elizabeth er den monarken som har sittet nest lengt på tronen av samtlige britiske konger og dronninger, bare slått av dronning Victoria som regjerte fra 1837 til 1903.