Teslasjef Elon Musk har tidligere uttalt at bilselskapet har som mål å selge 20 millioner biler i løpet av 2030. Teslasjef Elon Musk har tidligere uttalt at bilselskapet har som mål å selge 20 millioner biler i løpet av 2030. Foto: ALEXANDER BECHER / EPA

Tesla satte bilproduksjon på pause

Tesla stanset deler av produksjonen av Model 3 frem til 7. mars, meldte Bloomberg.

Oppdatert: Denne saken er endret etter publisering. Bloomberg meldte i går at Tesla-fabrikken i Fremont ville være stengt frem til 7. mars, men torsdag kveld la Tesla-sjef Elon Musk ut en melding på Twitter hvor han skrev at fabrikken var stengt i to dager, og skal nå være tilbake til normal drift.

Ifølge den amerikanske økonomiavisen skal flere ansatte ved Teslas fabrikk i California fått beskjed om at deler av driften er satt på vent.

Tesla skal ha begrunnet den midlertidige stansen med at det er en global mangel på såkalte «halvledere», som blant annet har som hensikt å lede strøm i bilbatteriene, skrev Bloomberg.

Tesla-aksjen falt 8 prosent på samme dag Bloomberg publiserte artikkelen om produksjonsstansen.

Ifølge kilder tett på situasjonen ble ansatte informert om at de kunne ta de to dagene fri, skriver CNBC.

Tesla er ikke den første bilprodusenten som har måtte sette produksjonen på pause.

Tidligere denne måneden skrev CNBC at både General Motors, Ford og Honda måtte stenge noen av fabrikkene sine på grunn av mangelen på halvledere.

Mens den tyske bilprodusenten Volkswagen så den kommende krisen allerede i desember, og estimerte at de trolig ville selge 100.000 færre biler i løpet av det første kvartalet.

CNBC skriver at Teslas fabrikk i Fremont normalt produserer 500.000 biler i året, og at det er usikkert om Tesla vil være påvirket av den midlertidige nedstengingen.

Tidligere har elbilselskapet meldt at de forventer å øke antall solgte biler i år med 50 prosent, sammenlignet med fjorårets salgsresultater.

En økning de selv hevder vil være viktig for å nå Tesla-guruen, Elon Musk, sitt mål om å ha solgt 20 millioner biler innen årsslutt 2030.