— Flere enn 90 prosent av de fremmøtte stemte ja til alle forslagene. Noen helt opp mot 100 prosent. Dermed har vi fått den arbeidsroen vi ba om, sier administrerende direktør Carl Lieungh i det øyeblikket møtet i Oslo var over.

Det arendalsbaserte riggselskapet har inngått en låneavtale på 36,1 millioner dollar med Norsk Tillitsmann, som undertegner på vegne av en gruppe obligasjonseiere. Fredag ettermiddag godkjente obligasjonseierne avtalen, og Sevan Marine er reddet en stund til.

— Vi ba om at obligasjonseierne skulle sitte en stund til, og ikke foreta seg noe. Det har de gått med på, sier Lieungh.

Sevan har lagt frem en plan for å komme seg ut av den umiddelbare krisen:

— Et oppkjøp av Sevans usikrede obligasjoner.

— En delvis konvertering til aksjer for selskapets sikrede obligasjoner.

— En emisjon på minst 200 millioner dollar.

— En utsettelse av betalingen på selskapets obligasjoner.

— Reforhandling av renter på selskapets eksisterende obligasjoner.

- Optimist

I en børsmelding opplyste Sevan at lånegiverne skal betale 97 prosent av lånebeløpet. I tillegg skal det beregnes en årlig rente på 15 prosent frem til forfall i juli 2012. Administrerende direktør Carl Lieungh erkjenner at det er en høy rente å betale, men slår fast at det er prisen man må betale når situasjonen er slik som den er.

Arendalsselskapet har utviklet en sylinderformet plattform for oljeproduksjon og boring. Enhetene har høstet stor anerkjennelse, men selskapet har større gjeld enn de klarer å betale. Sevan Marine skylder 5 milliarder kroner, og trenger frisk kapital for unngå konkurs. Selskapet jobber også med en ny forretningsplan som vil være klar i løpet av august.

— Vi nådde en milepæl i dag. Den neste er å få ferdig forretningsplanen i løpet av august, sier Lieungh.

— Er du mer optimist på selskapets vegne i dag?

— Jeg har vært optimist hele tiden, men dette er et positivt utfall for selskapet, sier Lieungh.