HIRTSHALS: I forrige uke møttes de to i Oslo tingrett der Fjord Line krevde 309.000 danske kroner fra konkurrenten.

Ifølge bladet Kapital mener Fjord Line at Superspeed lagde så høye bølger da den la til kai i Hirtshals 6. desember i 2009, at Bergensfjord fikk skader på skroget.

I sluttinnlegget som ble sendt til tingretten i forkant av saken, skriver Fjord Line at hendelsen ”påførte M/F Bergensfjord og kaianlegget betydelig skade”. Videre står det at det var uforsvarlig høy fart på Superspeed og at dette var grunnen til skadene på skipet og kaianlegget.

Skipet Bergensfjord seiler mellom Bergen – Hirtshals hele året. Ifølge Color Lines sluttinnlegg i samme sak, var det trolig Superspeed 1 fra Kristiansand som forårsaket bølgen.

Men Color Line avviser at grunnen var høy fart og høye bølger. De mener grunnen var for dårlig fortøyning fra Fjord Lines side.

— Dersom Bergensfjord hadde hatt et forsvarlig og effektivt fortøyningsarrangement, med stramme fortøyninger og gode vinkler, ville skaden vært unngått, står det i sluttinnlegget.

Det er Fjord Lines danske datterselskap, Fjord Skibsholding A/S, som formelt står som saksøker. Det er ennå ikke falt dom i saken.