GODT OPPMØTE: Barneskirennet var populær blant de yngste. Foto: Torstein Øen
FREM OG TILBAKE: - Det ble litt frem og tilbake. Vi har hatt renn på skjærtorsdag i fem-seks år og ville fortsette med det. Mer ønsker jeg ikke å si om det, sier Svenn Erik Kvamnes i ABCenter. Foto: Torstein Øen

BYKLE: Hver skjærtorsdag de siste fem-seks årene har ABCenter arrangert barneskirenn på langrennsarenaen på Hovden. I år var det barneskirenn til samme tid på samme sted, men med DNB Eiendom som arrangør.

Samme tid litt lenger oppe i lia, utenfor Hovden Apartementshotell, arrangerer ABCenter sitt skirenn. Ekstra ivrige barn kunne kanskje rukket begge, men som i eiendomsmarkedet konkurrerte meglerne i hovedsak om de samme deltakerne.

Utfordres

ABCenter har lenge vært stor og dominerende på Hovden. Deres hyttemegler Eivind Bjorå har alene stått for 70 prosent av salget på Sørlandets fremste vinterdestinasjon. Da DNB Eiendom varslet storsatsing på Hovden byttet han beite.

— Når vi gjør noe, så gjør vi det skikkelig, sier regionleder Jøran Flakk i DNB Eiendom om satsingen på Hovden.

— Når vi går inn, så gjør vi det for å ta godt med markedsandeler. På Hovden selges det over 100 objekter i året, og det er plass til flere meglere, sier Flakk.

- Jeg er litt oppgitt

I tillegg til Bjorå, byttet også Tommy Vatslid fra ABCenter til DNB. De har kapret 40 prosent av nye fritidsboliger som er lagt ut for salg på Hovden. Skjærtorsdag rigget hele laget, bestående av regionleder Flakk, lederen for fritidssegmentet Jan Olav Birkenes og de to hyttemeglerne, til skirenn.

- Hvorfor overtar dere også barneskirennet?

— Jeg er litt oppgitt over det der. Men det var faktisk Hovden Ferie som kom til Eivind Bjorå og lurte på om det ikke skulle være barneskirenn på skjærtorsdag, sier regionleder Jøran Flakk i DNB Eiendom.

Bjorå har i mange år vært hyttemegler nummer en på Hovden som ansatte i ABCenter. Hovden Ferie visste neppe at han akkurat hadde byttet til konkurrenten, DNB.

Ba konkurrenten om å avlyse

— Jeg sa det til dem, men var ikke vanskelig å be da de likevel ønsket barneskirenn. Vi visste jo ikke hva ABCenter hadde tenkt, sier Bjorå, som da booket stadion.

FREM OG TILBAKE: - Det ble litt frem og tilbake. Vi har hatt renn på skjærtorsdag i fem-seks år og ville fortsette med det. Mer ønsker jeg ikke å si om det, sier Svenn Erik Kvamnes i ABCenter. Foto: Torstein Øen

Da ABCenter ble klar over dette ba de konkurrenten om å avlyse, mens DNB foreslo samkjøring.Det ville ikke ABCenter. De ønsket å føre tradisjonen videre alene.

— Det ble litt frem og tilbake. Vi har hatt renn på skjærtorsdag i fem-seks år og ville fortsette med det. Mer ønsker jeg ikke å si om det, sier Svenn Erik Kvamnes.

Han er ny megler i ABCenter, og sto ute i løype og dirigerte ivrige, skigående barn. Han er glad de flyttet, og mener at det nye området er finere.

Tar andeler

Resten av året konkurrerer de to firmaene heftigere på andre områder enn i skiløypa. Et boligmarked som i fjor besto av 122 solgte hytter er den daglige kamparenaen.

Tommy Vatslid (t.v.) og Eivind Bjorå i DNB Eiendom. Foto: Torstein Øen

Tommy Vatslid har vært aktiv for DNB i tre måneder, og hevder å ha sikret seg rundt 40 prosent av eiendommene som er lagt ut etter den tid. Statistikken fra databasen Eiendomsverdi sier 23 prosent mot ABCenters 38 prosent. Exbo Eiendom har også 23 prosent. Men denne databasen har noe forsinkelse. Per nå har DNB 16 hytter og leiligheter for salg. ABCenter har nøyaktig dobbelt så mange, mens Exbo har åtte.— Vi har nådd mer enn målet, sier Jøran Flakk.

Han hevder at de kommer til å ta helt over om ikke konkurrentene tar store grep.

- Plass til flere

— De har styrket laget kraftig, men vi skal løfte oss godt vi også, sier Kvamnes i ABCenter, mens han står midt i skiløypa.

Han har solgt 25 fritidsboliger til nå i år, av totalt cirka 35. Han virker ikke veldig bekymret over tøffere konkurranse.

— Det er plass til to skirenn og det er plass til flere meglere, sier han.