KRISTIANSAND: MH Wirth har gått fra 1240 fast ansatte i desember 2014 til 800 fast ansatte ved utgangen av tredje kuttrunde, som knapt er fullført.

— I dag, 15 februar, vil ca 240 ansatte i MHWirth motta innkalling til drøftelsesmøte. Av disse er ca 160 ansatt ved vårt kontor i Kristiansand, opplyser HR-direktør Bjørg Hansen i MHWirth i en epost.

I tillegg vil ca 50 ansatte gå ved naturlig avgang (pensjon, gavepensjon, egne oppsigelser), opplyser hun.

— Dette er ikke noen nyhet. Nedbemanningen er allerede varslet. I dag blir de som er definert som overtallige innkalt til drøftelsessamtale, sier Hansen.

Kuttene ble varslet 25. januar i år. Da ble det klart at de omfattende nedbemanningene i en av landsdelens største bedrifter ikke er nok. Det blir en ny kuttrunde, der 300 nye må slutte.

MHWirth har også kontorer i Oslo, Horten og Stavanger.

Les også:

Sviktende ordreinngang

Årsaken er den internasjonale oljekrisen og sviktende ordreinngang.

"Grunnet den fortsatt utfordrende markedssituasjonen, har MHWirth i dag annonsert ytterligere reduksjon av bemanningen. For organisasjonen i Norge vil dette bety at ca. 300 fast ansatte får innkalling til drøftelsesmøte i løpet av februar," het det, da selskapet varslet nedbemanningsrunden.

Oljeserviceselskapet, som utvikler og leverer offshore boreutstyr, har i løpet av 2015 vært gjennom tre nedbemanningsrunder, i tillegg til en runde med permitteringer.

Varslet kutt

Administrerende direktør Kristian Monsen Røkke i Akastor, MHWirths eier, uttalte allerede i nyttårshelgen til Dagens Næringsliv at han fryktet det kunne bli nødvendig å kutte ytterligere i datterselskapet MHWirth.

— Etter sterk vekst gjennom ti år var MHWirth rigget for en kapasitet som langt overgikk etterspørselen i 2014. Nå er vi i ferd med å redusere bemanningen med 40 prosent, men fortsetter det slik det ser ut nå, vil vi måtte gjøre ytterligere kutt. Det må vi være ærlige på, sa Røkke.

820 ansatte igjen

Etter forrige nedbemanningsrunde skal det være i overkant av 800 fast ansatte igjen i Kristiansand.

— Etter at nedbemanningen er gjennomført vil det være cirka 820 ansatte i Kristiansand, 1100 i Norge og 2500 globalt. I tillegg har vi ennå cirka 50 innleide konsulenter i Norge, men de aller fleste kontraktene avsluttes i løpet av året, opplyste hr-direktør Bjørg Hansen da.