Fibo-Trespo, representert ved administrerende direktør Torfinn Knutsen og konsernsjef i Byggma, Geir Drangsland, mottok Kompetanseprisen i 2014. Frem til fredag kan du nominere kandidater til neste års pris. Fibo-Trespo, representert ved administrerende direktør Torfinn Knutsen og konsernsjef i Byggma, Geir Drangsland, mottok Kompetanseprisen i 2014. Frem til fredag kan du nominere kandidater til neste års pris. Foto: Roald Ankersen

- Moro om en overraskende kandidat vant

Etter store selskaper som Nettbuss Sør, National Oilwell Varco og Gard har vunnet Kompetanseprisen, gjør det ingenting for Agderings leder om en mindre, ukjent kandidat i år gikk til topps.

Gard mottok Kompetanseprisen i 2013 av daværende næringsminister Trond Giske. Fram til fredag kan du nominere kandidater til Kompetanseprisen for 2016. Foto: Tore-Andre Baardsen

— Det er jo en del store bedrifter som har fått prisen til nå, så det hadde jo vært moro om en overraskende kandidat vant prisen, sier daglig leder i Agdering, Geir Hammersmark, til Fædrelandsvennen.

Nominasjonsfrist fredag

Fredag går nemlig fristen ut for å foreslå kandidater til Kompetanseprisen som skal løfte fram eksempler på godt kompetansearbeid i Agder-regionen. Prisen deles ut under Agderkonferansen 2016 som arrangeres 26. januar i Kilden teater- og konserthus.

For ordens skyld skal det presiseres at Geir Hammersmark selv ikke sitter i juryen for Kompetanseprisen. Det gjør derimot Inger Holen, koordinator Regionplan Agder 2020; Geir Bergskaug, administrerende direktør i Sparebanken Sør og Helene Abusdal, organisasjonsdirektør i Fædrelandsvennen.

Prosjekter som gir resultater

— Kan du gi noen eksempler på hva godt kompetansearbeid er?

— Det juryen ser etter er konkrete prosjekter som er satt i gang og som gir effekt i form av økonomiske resultater, medarbeidertilfredshet eller kundetilfredshet. Han man gjort noe litt annerledes og spennende, teller det i positiv retning, forteller Agdering-sjefen.

Heder og anerkjennelse

Gard mottok Kompetanseprisen i 2013 av daværende næringsminister Trond Giske. Fram til fredag kan du nominere kandidater til Kompetanseprisen for 2016. Foto: Tore-Andre Baardsen

— Hva ligger det i å få prisen?- Først og fremst heder og anerkjennelse. Vi vet at denne prisen betyr mye, og både NOV og Gard har plaketten som er beviset for prisen synlig framme i organisasjonen, forteller Hammersmark, og legger til at et kunstverk også er en del av utmerkelsen.

- Tyvetalls konkrete forslag

— Har dere fått inn mange forslag allerede?

— Vi har vel et tyvetalls konkrete forslag inne på det nåværende tidspunkt. I tillegg har vi en database med rundt 100 kandidater fra tidligere. Så er det jo også mulig å foreslå kandidater fram til fredag, oppfordrer Hammersmark.

Vis fakta ↓
Kompetanseprisen