Gard mottok Kompetanseprisen i 2013 av daværende næringsminister Trond Giske. Fram til fredag kan du nominere kandidater til Kompetanseprisen for 2016. Foto: Tore-Andre Baardsen

— Det er jo en del store bedrifter som har fått prisen til nå, så det hadde jo vært moro om en overraskende kandidat vant prisen, sier daglig leder i Agdering, Geir Hammersmark, til Fædrelandsvennen.

Nominasjonsfrist fredag

Fredag går nemlig fristen ut for å foreslå kandidater til Kompetanseprisen som skal løfte fram eksempler på godt kompetansearbeid i Agder-regionen. Prisen deles ut under Agderkonferansen 2016 som arrangeres 26. januar i Kilden teater- og konserthus.

For ordens skyld skal det presiseres at Geir Hammersmark selv ikke sitter i juryen for Kompetanseprisen. Det gjør derimot Inger Holen, koordinator Regionplan Agder 2020; Geir Bergskaug, administrerende direktør i Sparebanken Sør og Helene Abusdal, organisasjonsdirektør i Fædrelandsvennen.

Prosjekter som gir resultater

— Kan du gi noen eksempler på hva godt kompetansearbeid er?

— Det juryen ser etter er konkrete prosjekter som er satt i gang og som gir effekt i form av økonomiske resultater, medarbeidertilfredshet eller kundetilfredshet. Han man gjort noe litt annerledes og spennende, teller det i positiv retning, forteller Agdering-sjefen.

Heder og anerkjennelse

Gard mottok Kompetanseprisen i 2013 av daværende næringsminister Trond Giske. Fram til fredag kan du nominere kandidater til Kompetanseprisen for 2016. Foto: Tore-Andre Baardsen

— Hva ligger det i å få prisen?- Først og fremst heder og anerkjennelse. Vi vet at denne prisen betyr mye, og både NOV og Gard har plaketten som er beviset for prisen synlig framme i organisasjonen, forteller Hammersmark, og legger til at et kunstverk også er en del av utmerkelsen.

- Tyvetalls konkrete forslag

— Har dere fått inn mange forslag allerede?

— Vi har vel et tyvetalls konkrete forslag inne på det nåværende tidspunkt. I tillegg har vi en database med rundt 100 kandidater fra tidligere. Så er det jo også mulig å foreslå kandidater fram til fredag, oppfordrer Hammersmark.