Utrolig jevnt mellom Igland og Strai

Igland Garasjen satte inn en enorm sluttspurt mot Strai Kjøkken og vant til slutt med 50,32 prosent av de over 4229 godkjente stemmene.

Publisert: Publisert:

Igland Garasjen, her representert ved markedssjef Jan Kristian Benestad (til venstre) og administrerende direktør Dag Erik Heier, kunne til slutt juble for semifinaleplass i Årets Sørlandsbedrift 2016. Foto: Rune Øidne Reinertsen

Denne artikkelen er over tre år gammel

GRIMSTAD: – Jaaaaaa. Er det sant? Er det SANT? Så nydelig, nærmest roper markedssjef Jan Kristian Benestad i Igland Garasjen når han får vite at garasjeprodusenten har slått Strai Kjøkken på oppløpssiden.

I bakgrunnen høres jublende ansatte som klapper og roper.

– Vi stod på alle bensinstasjonene og dagligvarebutikkene rundt byen i dag morges for å få folk til å stemme, forteller Benestad.

Avgjort i 48. time

Og strategien har tydeligvis funket. Ved midnatt ledet Strai Kjøkken med drøye 100 stemmer. Åtte timer senere har altså Igland dratt forbi. Og det var den siste timen det ble avgjort.

Klokka 07 var stillingen 2027 stemmer til Strai Kjøkken og 1953 stemmer til Igland. Fram til klokka 08 har imidlertid Igland klart å sanke 175 stemmer mot Strais 74 stemmer, og dermed gikk de forbi.

Thor Hushovd er en av flere lokale sportskjendiser Igland Garasjen sponser og som kom med en videooppfordring om å stemme på grimstadbedriften. Foto: Igland Garasjen / Facebook

– Fantastisk fredag på jobb

– Det har aldri vært så få folk som har jobbet her mellom sju og åtte noen gang. Jeg må bare berømme engasjementet internt, hos våre samarbeidspartnere og sponsorer, og ikke minst Strai Kjøkken som har gitt oss en utrolig hard konkurranse, sier Benestad og legger til:

– Dette blir en fantastisk fredag på jobb!

Dempet stemning på Strai

Stemningen er naturlig nok noe mer dempet hos Strai Kjøkken, når de får beskjed om at de er forbigått den siste timen etter å ha ledet de foregående 47 timene.

Markedssjef Tove Timenes og administrerende direktør (i fjerde generasjon) Jan Frode Tobiassen i Strai Kjøkken ledet gjennom mesteparten av kvartfinalen. De måtte likevel se seg slått på målstreken av Igland Garasjen. Foto: Rune Øidne Reinertsen

– Ååhhh, sukkes det fra markedssjef Tove Timenes og administrerende direktør Jan Frode Tobiassen.

Stort engasjement

Det har imidlertid ikke stått på engasjementet til Strai Kjøkken, som blant annet har lagd en dansevideo med hele staben som er vist 45.000 ganger og nådd ut til 100.000 mennesker.

– Det er bare å gratulere Igland Garasjen med seieren og takke dem for en verdig, men hard konkurranse, sier Tobiassen.

– For oss har dette vært utrolig moro uansett. Vi har hatt det gøy og skapt masse engasjement, legger Timenes til.

Veien videre

Søndag fortsetter kvartfinalene med oppgjøret mellom Dyreparken og Palmesus, mens Red Rock Marine og AS Nymo skal i kamp til onsdag.

Semifinalene arrangeres i uke 40.

Publisert: