— Vi er veldig glade for at så mange nordmenn velger å bruke Aalborg lufthavn, og vil gjerne gjøre mer for å tilrettelegge for våre norske kunder, sier lufthavnsdirektør Søren Svendsen ved Aalborg lufthavn til Fædrelandsvennen.

Søren Svendsen, lufthavnsdirektør Aalborg Foto: Aalborg Lufthavn

Ifølge det danske reisenettstedet check-in.dk benytter nemlig stadig flere nordmenn Aalborg lufthavn som avreiseflyplass for sine feriereiser.

Flesteparten av nordmennene kommer ifølge nettstedet fra kristiansandsområdet, samt en del også fra Larvik og Grenlandsområdet.

Les også:

Overraskende trend

Trenden kom overraskende på den danske flyplassen, og det var innsjekk og sikkerhetspersonalet som først registrerte at det var unormalt mange nordmenn blant passasjerene.

Svendsen forteller at lufthavnen på bakgrunn av disse observasjonene gjennomførte en spørreundersøkelse blant 80 norske familier.

Les også:

Sparer penger

— Vi pratet med flere som sparte over 1000 kroner pr person på å fly fra Aalborg fremfor å kjøre bil til Oslo og fly derfra, forteller lufthavnsdirektøren som legger til at å fly fra Oslo var alternativet for mange.

Og det er særlig i feriene nordmennene drar på ferie fra den danske byen. På en enkel Norwegian-avgang til Alicante i juni var 80 av 189 passasjer norske, forteller Svendsen til check-in.dk.

I høstferien har antallet nordmenn også vært høyt, mens snittet på en vanlig helg ligger på 20- 40 norske passasjerer, ifølge lufthavnsdirektøren.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

- Ikke noe nytt

Lufthavnsjefen på Kjevik, Thomas Langeland, er ikke like overrasket som sin danske kollega over at sørlendinger flyr fra Danmark.

Thomas Langeland, lufthavnsjef Kjevik Foto: Kjetil Reite

— Dette var ikke noe nytt. Jeg har over flere år fortalt i foredrag at Kjevik har en konkurrent i utlandet, nærmere bestemt Aalborg, sier Langeland.Han tror imidlertid ikke det gjelder så mange, og viser til at Sandefjord lufthavn Torp er en større konkurrent for Kjevik.

— Aalborgs konkurransefordel er først og fremst rutetilbudet, mener Langeland, som grunnet langt færre innbyggere i sitt nedslagsfelt, ikke kan tilby like mange ruter som fra Torp eller Aalborg.

Les også:

Shopper på vei hjem

Ifølge spørreundersøkelsen danskene foretok, viste det seg imidlertid at danskehandel også var en medvirkende faktor. 85 prosent av de spurte familiene oppgav shopping som en viktig grunn for å dra fra Aalborg.

— Nordmennene kombinerer billige flyreiser med å shoppe i danske supermarkeder på vei hjem for å kjøpe kjøtt og andre tradisjonelt billige varer, forteller Svendsen.

Les også:

Gratis parkering

Han tror også at gratis parkering ved lufthavnen er en viktig faktor.

— Vi har bygget nye parkeringsplasser i tre og et halvt år i strekk. Vi startet med 1700 plasser, nå har vi 4800, sier Svendsen.

Les også:

Målrettede tilbud

Lufthavndirektøren vil nå lage målrettede tilbud for de norske kundene.

— Våre gode, norske passasjerer har til nå kommet til oss helt av seg selv. Nå setter vi et virkelig fokus på det nye kundesegmentet og vil markedsføre oss med gode tilbud og pakker skreddersydd for nordmennene, sier Svendsen.