Trond Aske er fornøyd med økt salg, til tross for at markedet har gått ned. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: — Vi synes det er moro at vi som lokal og helt frittstående eiendomsmegler klarer oss så bra i konkurransen, sier daglig leder i Din Eiendom, Trond Aske.

I 2015 gikk bedriften med 3,3 millioner kroner i overskudd før skatt etter en omsetning på 22,8 millioner. Inntektene steg med 3,7 millioner fra året før og overskuddet økte med 2 millioner kroner.

Det er vårt beste år noensinne

— Det er vårt beste år noensinne, sier Aske. Han startet Din Megler i 2002 sammen med Jan Rune Berås. De eier 40 prosent hver, mens deres egen toppmegler André Sandvik eier 20 prosent.

Kjøpte champagne

Trond Aske er vel så fornøyd med meglerne sine i år, og vil heller snakke om markedsandelene for mars 2016 enn resultatet for 2015. Fersk statistikk fra Eiendomsverdi viser nemlig at deres ni eiendomsmeglere kapret 27 prosent av bruktmarkedet i Kristiansand i mars. Det er dobbelt så stor markedsandel som de hadde i fjor. Mens alle de andre meglerne i byen solgte færre boliger i mars i år sammenlignet med i fjor, så stiger tallet for Din Eiendom - om enn bare med to salg.

— Det er bra at vi gjør det godt. Jeg kjøpte champagne til de ansatte etter den gode måneden. Men vi kunne ønske markedet var like bra som i fjor, og at alle solgte bedre, sier Aske.

Kraftig nedgang

I mars solgte Sørmegleren flest brukte boliger i Kristiansand med 35 salg, mot 63 i fjor. Din Eiendom solgte 27 i år og 25 i fjor. Exbo var i mars nummer tre med 14 salg.

Totalt registrerte Eiendomsverdi 125 salg i mars. I fjor var det flere enn dobbelt så mange salg med 287 på samme tid. Noe skyldes at påsken var i mars i år mot april i fjor. I tillegg er markedet mindre hett enn det var sist vinter og vår.

— Jeg tror vi merker oljenedgangen nå, sier Aske. Han tror likevel ikke det skal få så store konsekvenser for boligprisene. Der er han enig med ledelsen i Sørmegleren som uttalte seg i Fædrelandsvennen torsdag.

— Vi har ikke hatt den store veksten som Oslo og Stavanger har hatt siden 2008. Vi har hatt en flatere vekst og får nok heller ikke noe stort fall. Jeg tror det flater ut og at vi rir av stormen, mener Aske.

Nytt kontor

Din Eiendom var lenge kjent som Vågsbygd-megleren siden de etablerte seg først der. Til tross for at de har kontor også i Kvadraturen selger de mindre øst for sentrum. Det vil eiendomsmegleren gjøre noe med nå.

I lokalet ved siden av bakeriet kommer Din Eiendom i løpet av året.

— Vi har kjøpt et lokale i Marviksveien på Lund der vi tenker å ha et par meglere. Jeg tror på nærhet og synlighet og at man ikke trenger å sentralisere. Hvis vi finner et godt lokale lenger øst for byen, så har vi planer om å etablere oss der også, sier Trond Aske. Han sier planen er å åpne på Lund i løpet av året.Aske sier at de for tiden har god utvikling i prosjektmarkedet og at de har solgt bra i Kirstens Park og Østerveien 8.