KRISTIANSAND: Den som vinner konkurransen, får en million kroner. Seks kandidater er plukket ut som finalister i 2013. Annette Skeie Jakobsen er nominert for å ha startet selskapet SmartCare, som har levert tjenesten DiabetesGuard for diabetikere.

— Å være med i finalen som Årets gründerkvinne er en stor ære for meg! Omtalen det gir SmartCare, gjør at flere får vite om tjenesten vår. Og dersom vi skulle være så heldige å vinne én million, så lanserer vi en ny tjeneste til sommeren som skal redde enda flere liv, sier Skeie Jakobsen i en pressemelding.

Selskap i permisjonen

Det er femte år på rad at Innovasjon Norge kårer årets gründerkvinne. Skeie Jakobsen startet i sin tid stiftelsen Livsglede for eldre. Da sykepleieren og firebarnsmoren var hjemme i barselpermisjon, dukket ideen til DiabetsGuard opp. Bakgrunnen var at mannen hennes fikk diabetes type 1 i 2010. Selskapet ble startet i januar 2011. — Alle tilbakemeldingene jeg fikk på ideen gjorde at jeg bestemte meg for å satse 100 prosent på SmartCare, sier Annette Skeie Jakobsen.

Allerede prisvinner

Bare det siste året har SmartCares tjeneste DiabetesGuard vunnet tre prestisjetunge priser, e-helseprisen, Rosing prisen og Smartprisen.

Selskapet leverer også mobil trygghetsalarm for kronisk syke, som styres fra smarttelefoner.— Annette Skeie Jakobsen er en unik gründer med et unikt produkt. Hun har gjennom egen erfaring sett behovet for produktet, og samtidig vist en fantastisk evne til å koble seg til gode miljø både faglig og økonomisk. Et supert innovasjonsprosjekt som nå ser ut til å kunne lykkes også kommersielt, sier Anne Britt Bjørdal fra Innovasjon Norge, Agder.

Årets gründerkvinne er en del av Innovasjon Norges nasjonale kvinnesatsing og entreprenørskapssatsing. Dette er et samarbeid mellom Nærings- og Handelsdepartementet og Innovasjon Norge med en prisutdeling 8. mars, der en gründerkvinne belønnes med én million kroner til et vekstprosjekt i sin gründerbedrift.