MHWirth må si opp flere hundre ansatte. I Kristiansand skal 150 fast ansatte slutte, og kanskje noe av det samme blant de innleide. Foto: ARKIV
MHWIRTH4-1.jpg Foto: Jon Anders Skau

I tillegg til de fast ansatte skal omtrent samme antall innleide ut av kontorene ved Korsvikfjorden. Nedbemanningen har vært varslet en stund, men nå går ledelsen ut med antallet.

Drøftelsesmøter

— Totalt i MHWirth i Norge er det ca 230 fast ansatte som slutter. Av disse vilcirka 160 motta innkalling til drøftelsesmøter i dag. Cirka 100 av disse er lokalisert i Kristiansand, sier HR-direktør Bjørg Hansen, som styrer nedbemanningsprosessen ved MHWirth i Kristiansand.

MHWIRTH4-1.jpg Foto: Jon Anders Skau

De ansatte får vite om de har jobb eller ikke i dag.I tillegg kommer 50 som slutter ved naturlig avgang i Kristiansand og 25 ved andre lokasjoner i Norge.

MHWirth har cirka 300 innleide, 200 av disse i Kristiansand.

— Det er ikke avklart hvor mange av dem som skal slutte, men mange av kontraktene avsluttes i andre kvartal i år, sier Hansen.

Fædrelandsvennen skrev allerede for tre uker siden at MHWirth må redusere bemanningen kraftig Dagen etter gikk seriegründer Tom Fedog ut under Sørlandets olje- og offshorekonferanse og varslet kraftig nedbemanning blant boreutstyrsleverandørene.

Boreutstyrsprodusentene må antagelig redusere kapasiteten med 30-40 prosent i løpet av de neste par årene, sa Tom Fedog.

Røkke-selskap

Det er lave oljepriser og dystrere markedssituasjoner som gjør at den tidligere så suksessrike boreteknologibedriften MHWirth må kutte kraftig.

Ledelsen er ikke sikre på hvor lenge nedgangstidene skal vare.

— Det er ikke planlagt ytterligere kapasitetsjusteringer, svarer Bjørg Hansen på spørsmål om de tror på ny nedbemanning eller oppbemanning.

I februar fortalte konsernsjef i Akastor at det var tøffe økonomiske tider. Akastor er det Røkke-dominerte eierskapet til MHWirth.