MANDAL: 54-åringen trekker seg etter to år i redaktørstillingen, som han overtok etter mangeårig redaktør Gunvald Justnæs 1. januar 2010. — Jeg har varslet styret om at jeg ønsker å slutte som ansvarlig redaktør. Beslutningen har sammenheng med at jeg og kona ønsker å flytte tilbake til oslo-regionen, hvor vi tidligere har bodd. Der har vi familie, barn og barnebarn og i det siste har vi kjent på et behov for å bo nærmere dem, sier Hansen til fvn.no.

Redaktøren orienterte de ansatte om beslutningen i dag.

— Jeg trives veldig godt i Mandal og i Lindesnes avis. Det er en fantastisk lokalavis, med en flott og dyktig stab. Det var en tung beslutning og jeg var nokså lei meg når jeg innkalte til allmøte i dag, sier Hansen.

Begynner i politiet

54-åringen skal nå begynne som seniorrådgiver i Politidirektoratet.

— Det vil helt sikkert bli en krevende jobb, men jeg gleder meg veldig. Det som skjedde 22. juli har gjort at det er et sterkt trykk på norsk politi og det vil bli en faglig utfordring å bidra med mitt, sier Hansen.

De nye arbeidsoppgavene vil dreie seg om medierådgivning overfor politiets sentrale ledelse. Hansen skal i tillegg være redaktør for magasinet Norsk Politi, som utgis av Politidirektoratet.

Det er foreløpig uklart når Hansen forlater redaktørstolen. Han har i utgangspunktet seks måneders oppsigelsestid.

— Det blir opp til styret å bestemme. Min nye arbeidsgiver har sagt at de ønsker meg i stillingen snarest mulig, sier Hansen.

Folkelig avis

Da Hansen ble ansatt som sjefredaktør kom han fra stillingen som informasjonsrådgiver i Aabø & Co. Ved tiltredelsen opplyste 54-åringen at han ønsket å drive en avis som er god på nyheter og har fokus på mennesker. Han ønsket også å legge til rette for sterke meninger som kunne provosere, samt utvikle det multimediale arbeidet.

— Jeg har forsøkt å lage en folkelig avis med mange bilder av folk. Jeg har også forsøkt å legge til rette for debatt. Hver dag seks dager i uken har jeg skrevet egne ledere. Noen av de har kanskje vært provoserende. Jeg har fått mindre kjeft enn jeg var forberedt på, så det betyr kanskje at jeg har vært for forsiktig, sier Hansen.

— Hva vil du huske best fra tiden i Lindesnes?

— Jeg vil huske det fantastiske arbeidsmiljøet. Det har vært enestående. I en liten organisasjon blir man fort mer enn kolleger og jeg føler jeg har fått gode venner her i avisen. Det vil bli rart å reise fra Mandal og det er mange prosesser jeg gjerne skulle fortsatt med, sier Hansen.

Tre tragiske ulykker

— Er det noen spesielle saker som har gjort inntrykk?

— Det første jeg kommer på er fjoråret, hvor vi hadde flere tragiske ulykker hvor ungdom mistet livet. Selv for en garvet nyhetsjournalist som meg gjorde disse inntrykk, sier Hansen.

Han nevner ulykken i Trybakken hvor fire unge mennesker omkom i en trafikkulykke og båtulykken ved Skjernøya som førte til at fire dansker druknet.

— I tillegg var det en episode på havna hvor det gikk menneskeliv. De tre ulykkene kom relativt nært i tid og det gjorde inntrykk på alle i Mandal og hele regionen, sier Hansen.

Hansen har tidligere vært ansvarlig redaktør for Finnmark Dagblad i årene 2005-08. Han har også jobbet 18 år i Aftenposten som journalist og reportasjeleder.

Lindesnes Avis utgis av selskapet Lindesnes AS som er heleid av Fædrelandsvennen AS.