– Oi, en ideell helg? Det kan være masse forskjellig. Men etter en uke med masse trening er det deilig å slappe av. På lørdagen tar jeg kanskje et dansekurs. Ellers er det deilig å koble av fra andre ting med venner og kjæreste. Vi trenger ikke gjøre noe, egentlig, bare slappe av, ha det gøy og le. Jeg hater å stå opp uten å ha noe å gjøre, så jeg må alltid ha en plan for helgen.

Hva får deg i helgestemning?

– Når jeg har gjort unna det jeg skal i løpet av uka. Da kan jeg ta helg med god samvittighet.

Hva er perfekt helgemat?

– Mammas laks. Nå om sommeren er grilling favoritten. Ellers liker jeg taco, reker og sånne koseting. Og sjokolade, hehe.

Ikke slankekost, med andre ord?

– Nei, man blir ikke god danser av det.

Hva gjør en helg pyton?

– Å, det er hvis jeg må sitte inne hele helga og øve på noen uinteressante ting til en prøve eller noe på skolen. Men jeg har ikke så ofte så kjipe helger, altså.

Hva skal du i sommer?

– Jeg skal holde dansekurs i lyrisk jazzballett for unge. Så skal jeg til Gran Canaria med kjæresten. Ellers skal jeg jobbe mye og trene mye. Om sommeren er det ikke så mange steder jeg kan danse, for skolen er stengt. Så da blir det annen type trening. Svømming, løping og pilates.

Det høres ikke så avslappende ut?

– Jeg liker ikke å slappe av. Det er så gøy å trene, jeg greier ikke å la være.

Din aller beste ferie?

– Da jeg var i Egypt med familien. Utrolig herlig å bare koble av fra alt. Jeg trenger det innimellom. Jentetur til London i januar var også kjempegøy. Vi tok dansekurs med noen flinke, utenlandske instruktører.

Hva er det beste stedet du vet i Norge?

– Jeg liker meg veldig godt på sjøen, så jeg tror det må være skjærgården.

Hva er den beste storbyen?

– Jeg har ikke vært i så veldig mange, men London er foreløpig favoritt. Det er så mye å gjøre og se, jeg får aldri nok. Kulturmiljøet er veldig bra, det er så mange forestillinger å gå på. Ballett og musikaler og sånn. Jeg føler meg aldri ferdig med London.

Hva slags type kultur setter du mest pris på?

– Dans, så klart. Jeg liker aller best musikaler. Vi var på «We will rock you» i London, og det var fantastisk. Publikum var så med, det var nesten som en konsert.

Hva er favorittårstiden?

– Garantert sommeren. Da er alt så lett. Bading, sjø og soling. Og folk er glade og lette å bli kjent med. Jeg er glad i vinteren også. Å tenne stearinlys inne når det er mørkt.

Verste årstid da?

– Høst er kjedelig. En mellomting der jeg bare går og venter på vinteren.

Hva slags musikk liker du?

– Hehe. Jeg har alltid vært stor Britney-fan og hadde Britney på russelua. Men det er ikke så ofte jeg setter meg ned og hører på musikk. Jeg danser til den.

Til Britney?

– Nei! Det må du ikke skrive! Jeg danser generelt til alle typer musikk, bare det er musikk det er mulig å føle noe til. Jeg må føle noe for å kunne lage koreografi.

Beste film?

– American Beauty er veldig fin. Og så er det alle mulige dansefilmer. Dirty Dancing er en favoritt, og Moulin Rouge.

Beste boken du har lest?

– Jeg ble akkurat ferdig med Idas dans. Den handler om ei jente som liker å danse, så får hun leukemi og dør. Det er moren som skriver boken, og den er veldig bra. Anbefales!