Espen Hoff skifter beite

Nyttårsaften var Espen Hoffs siste offisielle arbeidsdag som fotballproff. Nå har den tidligere Start-spissen blitt distriktssjef for Unisport et sleivspark unna Sør Arena.

Publisert: Publisert:

Selv om kunstgress fortsatt blir en del av Espen Hoffs nye arbeidshverdag, er nok de daglige oppgavene noe forskjellig som distriktssjef for Unisport Scandinavia i Kristiansand enn de var som spiss for IK Start. Her jubler Hoff for sitt siste eliteseriemål på Sør Arena i kampen mot Stabæk i 2015-sesongen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

  • Richard Nodeland
Denne artikkelen er over tre år gammel

KRISTIANSAND: – Jeg har vært på utkikk etter en jobb innenfor sport og idrett, og er godt fornøyd med å kunne jobbe med et produkt som handler om idrett og aktivitet for barn og unge, sier Espen Hoff om jobben han har hatt ei drøy uke.

35-åringen, som debuterte i eliteserien så langt tilbake som i mai 1999, kan notere seg for hele 406 eliteseriekamper.

Distriktssjef

Framover blir det imidlertid mer kontorarbeid og mindre ballberøring, selv om jobben som distriktssjef for Unisport blant annet omhandler Hoffs gamle underlag på Sør Arena.

– Jeg skal være ansvarlig for nærmiljøanlegg, som inkluderer alt fra ballbinger og tennisbaner til kunstgress for utemiljø som hager og lignende, sier Hoff.

Gamle kollegaer

På kontoret i Ægirs vei på Lund deler den opprinnelige Larvik-mannen kontor med fire andre kollegaer, deriblant Ole Martin Årst og Pål Lydersen.

– Hele gjengen på kontoret har bakgrunn fra og en sterk interesse for fotball, så det blir veldig fint. Så er det jo ekstra moro at Ole Martin, som jeg har spilt sammen med i Start, på ny blir en kollega, sier Hoff.

– Dere kan stille med et sterkt bedriftsidrettslag?

– De fleste av oss har jo passert toppen, men Ole Martin er den som er best i form av oss, så han skal ha for treningsinnsatsen etter han la opp fotballen, svarer en humrende Hoff.

Her byttes Espen Hoff inn til sin siste eliteseriekamp, mot Brann på Sør Arena 30. oktober i fjor. En kamp som forøvrig endte 1-2. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Kunstgress

– Som Lyn-spiller var du skeptisk til kunstgress, men endret holdning som Start-spillernes talsmann da man byttet underlag på Sør Arena i 2012. Hvordan blir det nå å promotere kunstgress?

– Det blir uproblematisk. Det har vært en voldsom utvikling de siste årene, og alle som spiller fotball vet at kvaliteten er veldig bra. Selv mener jeg kunstgress og naturgress kan leve parallelt på toppnivå, svarer Hoff og presiserer at han skal selge mye mer enn kunstgress.

Start-supporter

Overgangen fra profftilværelse i Start til «vanlig» jobb i det sivile har ifølge Hoff gått smertefritt. Men selv om kontraktsforholdet til Start er over, er de gule og svarte fortsatt klubben i hans hjerte.

– Jeg skal definitivt følge laget og klubben så tett som mulig. Jeg er spent på hva de får til, og skal forhåpentligvis støtte dem til opprykk.

Les også:

– En legende takker for seg

Espen Hoff (og Paul Richardsen) gjester Fotballradioen

Start tok poeng i Hoff sitt jubileum

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Espen Hoff
  2. IK Start
  3. Kunstgress
  4. Kristiansand