— Det var kjekt å bli Folkets Finalist. Da tenkte vi kanskje vi skulle prøve å vinne hele greia, forteller daglig leder i Blivakker.no, Silvia Melin.

Og nå er de bare en finale unna «å vinne hele greia.«

- Helt elektrisk

Netthandelen-gründer Einar Øgrey Brandsdal synes ikke det er bekymringsfullt at samtlige av landsdelens 15 største private bedrifter har mannlig administrerende direktør, og at bare 7 av 102 i konsernledelsene er kvinner. Foto: Tore-André Baardsen

— Det er kjempegøy. De har stått på de jentene som jobber der. De siste dagene har det vært helt elektrisk her på huset, sier Einar Øgrey Brandsdal, gründer og eier av morselskapet Netthandelen Holding. SLIK STEMMER DU

Folkets Finalist

Blivakker.no ble ikke valgt ut som en av juryens sju kandidater, men kom på listen over de 23 bedriftene leserne kunne stemme fram som Folkets Finalist.

Denne konkurransen vant de med en tredjedel av stemmene og gikk dermed videre til sluttspillet. Der ble Phonero knust i kvartfinalen, mens altså Norgesenergi måtte gi tapt i semifinalen.

- Enormt konkurranseinstinkt

Og selskapet, som selger merkevareprodukter innen kosmetikk, hår og personlig velvære via internett, har fått god hjelp av sin «mor», Netthandelen.

— Alle her på huset har bidratt så det holder. For den vanlige mann i gata er sikker dette hyggelig lesning, men for oss her ute på Mjåvann har det vekket et konkurranseinstinkt som er helt enormt, forteller Brandsdal.

Damene i Blivakker.no er klare for kamp. Fra venstre: Silvia Melin, Torunn Fjermeros Lervik, Nina Johansen og Iselin Eriksen. Foto: Jarle Hovet

— Mest lønnsomme i konsernet

Hvor viktig er Blivakker.no for Netthandelen-konsernet?

— I fjor var de den mest lønnsomme bedriften i konsernet, og det tror jeg de blir i framtida også, svarer Brandsdal og viser til en vannvittig bra utvikling for søsterbutikkene Cocopanda i Danmark og Sverige.

Songdalen, ikke Kristiansand

Begeistring vekker Blivakker.no også hos ordfører Johnny Greibesland i Songdalen kommune.

Nettbutikken, og for øvrig alle andre bedrifter med tilholdssted i i Mjåvann industriområde, holder nemlig til i Songdalen, noe innbyggere og ansatte i Songdalen kommune er svært stolte av.

Så stolte at kommuneadministrasjonen har tilbudt Fædrelandsvennen eksterne kursholdere og gratis omvisning på området for å sørge for at vi bruker rett kommunenavn på industriområdet.

- Truffet et behov

Johnny Greibesland tar ikke seieren på forskudd, men håper å kunne ta fatt på sin fjerde ordførerperiode etter valget. Foto: Kjartan Bjelland

— Så Blivakker stakk av med seieren? Det var stas, sa Greibesland på beskjedent sørlandsk vis da han fikk høre både resultatet og antall stemmer som var avgitt i semifinalen mot Norgesenergi.- Da er det ikke bare songdøler som har stemt, la han humrende til om de nær 9000 stemmene Blivakker.no fikk. 2500 mer enn antall innbyggere i kommunen.

— Jeg har vært og sett på når de pakker og leverer varer, og de har tydeligvis truffet et marked det er behov for. De har jo også blitt en svær del av Netthandelen-konsernet, sier ordføreren om Blivakker.no.

Ber songdøler støtte opp

— Hva tenker du om å ha slike bedrifter i kommunen?

— Det er kjempeviktig. Særlig fordi det er med på å vise at det er mulig å lykkes med å utvikle nye ting. Og det trenger vi i disse tider slik at vi kan trygge arbeidsplasser, svarer Greibesland.

— Så i finalen må songdølene støtte opp?

— Absolutt, det hadde vært veldig moro om Blivakker stakk av med seieren, sier ordføreren.

Stemmeregler

Vi godkjenner bare en stemme fra samme mobiltelefon i finalen. Ordinær sms-takst gjelder. Husk mellomrom mellom BEDRIFT og bokstaven på bedriften.

Slik stemmer du

Vil du at Norsk Oppdrettsservice skal vinne?

Send sms til 03811 og skriv " BEDRIFT A ".

Vil du at Blivakker.no skal vinne?

Send sms til 03811 og skriv " BEDRIFT H ".

Du kan stemme fram til torsdag formiddag klokka 11.